Başkan Ertopçu'dan Dünya Çiftçiler Günü Mesajı

Van'ın Çaldıran Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ertopçu, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

VAN 14.05.2013 11:58:14 0
Başkan Ertopçu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Çaldıran Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ertopçu, 14 MayısDünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, yaşamımızın temel gereksinimlerini karşılayan tarım ve hayvancılığa değinen Ertopçu, "Çiftçilik deyince, yöremiz kırsal alan olduğu için aklımıza buğday, arpa, mısır, yulaf, yonca ve korunga gibi taneli bitkiler geliyor. Tüm bu tahılların içinde en çok ekilen buğdaydır. Buğday tarihin en eski çağlarından beri insanların başlıca besin kaynağı olmuştur. Soframızdan hiç eksik etmediğimiz, her öğün yediğimiz ekmek buğdaydan yapılmaktadır. Bu çerçevede her türlü zorluğa rağmen alın teri ile en güzel tahılı, buğdayı üretmek ve hayvan beslemek için fedakarca çaba harcayan ve çabasının karşılığını maalesef tam olarak alamayan çiftçilerimizin 14 MayısDünya Çiftçiler Günü'nü kutluyor, ürünün ve besiciliğin gerçek değerini bulacağı bir gelecek temenni ediyorum" dedi. - Van