Başkale'deki okulda tuvalet çilesi…

Başkale İlçesi'ne 21 kilometre uzaklıktaki Tandoğan İlköğretim Okulu'nda tuvalet sorunu öğretmen ve öğrencilere sıkıntı yaşatırken, eğitimi de aksatıyor. Erkek öğrenciler, teneffüslerde duvar dibinde tuvalet ihtiyaçlarını giderir

VAN 3.03.2015 17:05:58 0
Başkale
Tarih: 01.01.0001 00:00
       Başkale merkeze 21 kilometre uzaklıkta bulunan 20 haneli ve bin 180 nüfuslu Tandoğan Mahallesindeki ilköğretim okulunda öğrenciler ve öğretmeler, tuvalet çilesi çekiyor.
2 dersliğin bulunduğu Tandoğan İlköğretim Okulu'nda, erkek öğrenciler tuvalet ihtiyaçlarını harabe haldeki eski lojman binasınınsın duvarında gideriyor. 35 öğrencinin 2 sınıfta eğitim gördüğü okuldaki 2 öğretmen ile kızlar ise yakındaki evlerin tuvaletlerinde ihtiyaçlarını gidermek zorunda kalıyor.

          Asıl neden sahipsizlik…
           Mahalle sakinlerinden Faik Koç yaptığı açıklamada sıkıntıyı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdiklerini, ancak şimdiye kadar herhangi bir sonuç alamadıklarını söyledi. 

                Yıllardır içme suyu ve tuvalet problemi çektiklerini söyleyen Koç,"İlköğretim okulunun 2 sınıfında eğitim yapılıyor. Binada ise tuvalet yıkılmış harabe durumda olduğu için kullanılamıyor. Tuvalet sorununun bir an önce giderilmesini bekliyoruz. Kış aylarında öğrencilerimiz perişan oluyorlar. Bu şekilde devam ederse, çocuklarımız hepsi hasta olacak. Çocuklar ve öğretmenler böyle bir ortamda nasıl temiz kalabilirler? Mahallemiz dere yatağında, bir sel durumunda okul selin içinde kalabilir. Yetkililer bu konuda çok duyarsız davranıyor" dedi.

             Okul öğretmeni ise defalarca milli eğitime dilekçe verdiğini söyleyerek, "Ama buna rağmen herhangi bir gelişme yok. Okulun lojmanları yok. İlçeye gitmek zorunda kalıyoruz. Bu yıl iki tane sınıfa 200 kilo kömür verilmiş defalarca gitmemize rağmen her dönem 100 kilo kömür bize Başkale'de teslim ettiler. Kendi imkânlarımızla kömürü mahalleye getirdik. Her teneffüs 10 dakika olmasına rağmen, tuvalet olmadığı için kız çocukları mahalleye giderek ihtiyaçlarını karşılıyor. Bir an önce bu sorunların çözülmesini istiyoruz. Çocuklar bu durumda hiçbir çeşit eğitim alamaz" dedi. 

         Bölge: Zafer Tayfur