Başkale'de meclis toplantısını kadınlar yönetti

Başkale'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri nedeniyle belediyenin mart ayı meclis toplantısı Belediye Eş Başkanı Aynur Tarhan'ın başkanlığında geçti. Kadın meclis üyeleri ve eş başkan Tarhan 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle t

VAN 6.03.2015 16:48:28 0
Başkale
Tarih: 01.01.0001 00:00
               Başkale Belediyesi toplantı ve konferans Salonu'nda halka açık düzenlenen Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na Başkale Belediyesi eş başkanları Aynur Tarhan ve İhsan Güler ile meclis üyeleri, DBP ilçe eş başkanı Senar Yeşilırmak, DTK delegesi Derviş Polat, belediye çalışanları katıldı. 

               8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Eş Başkan Aynur Tarhan başta olmak üzere DBP'li tüm kadın meclis üyeleri, 'kiras-fistan' olarak bilinen yöresel kıyafetler giyerek katıldı.
Tarhan, toplantıda yaptığı konuşmada, "Öz irademizle, kimliğimiz ve rengimizle, koca, aile, polis, devlet gibi erkek egemen zihniyetin hâkim olduğu her alanda cins dayanışmasının gerekliliği olan örgütlenmemizi bir kez daha vurguluyoruz. Bu sebeple buradan tüm katledilen kadınları anarak, özgür kadınla özgür yaşamı inşa etme şiarını bir kez daha buradan vurguluyoruz. Biliyoruz kadın özgürleşmeden toplum özgürleşmeyecek" dedi.

                 Eş Başkan İhsan Güler de, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığını ve her zaman mücadelelerinin savunucuları olacaklarını söyledi. 
Toplantı 2 Gündem maddesinden oluşan meclis toplantısı görüşmeleriyle sona erdi.

Bölge: Zafer Tayfur