Başkale'de 'Kadın Yaşam Parkı' açıldı

Başkale ilçesinde Başkale Belediyesi tarafından yapılan Kadın Yaşam Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

VAN 24.11.2014 09:56:19 0
Başkale
Tarih: 01.01.0001 00:00
            Başkale Hafiziye Mahallesinde yapılan Kadın Yaşam Parkı 540 metrekare alanda yapılmış 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma günü etkinlikleri kapsamı adı altında açılışı yapıldı.

            Yapılan açılışa, Belediye Eş Başkanı Ayla Tarhan Belediye Meclis üyeleri, Belediye Kadın masası üyeleri, DÖKH bileşenleri, Kurdi-Der, Meya-Der, Barış Anneleri İnisiyatifi ve çok sayıda kadın katıldı. Kadınlar açılışı yapılan parkın duvarlarına erkek şiddetine maruz kalan kadınların resimlerini astı.

             Açılışta konuşan Eş Başkan Tarhan, "Biz kadınlar eşitlik ve adalet taleplerimize sahip çıkarak, şiddetin her türlüsüne, savaşa, tacizlere, tecavüzlere, istismara ve katliamlara sessiz kalmayarak, yaşamın her alanını dönüştürme çabamızla, bugün bir kez daha birilerinin bize bahşetmeden, haklarımızı almak için 25 Kasım'ı da anmak adına alanlardayız" dedi.

           Tarhan kadına yönelik cinsel, ulusal, sınıfsal şiddetin her geçen gün arttığına değinerek "Kadınlar Şengal ve Kobane'de direnişin sembolü oldular. Kadınların tarihi direnişi İşid çetecilerinin saldırılarını boşa çıkartı. Şengal de, Kobani de özgürleşecektir. Bu özgürlük mücadelesinin en temel dayanağını da kadınlar oluşturacaktır. Şengal'de yaşanan acıyı, trajediyi dünyaya duyuran direnişin sembolü olan kadınlar, Kobani'de IŞİD vahşetine karşı direnişin sembolü oldu" dedi. 
Yapılan konuşmalardan sonra Park'ın açılış kurdelesi kesildi. Kurdeleyi, Belediye Eş Başkanı Aynur Tarhan, DBP İlçe Başkanı Senar Yeşilırmak ve Barış Anneleri üyesi kesti.

Bölge: Zafer Tayfur