Başkale'de dağda kalan 12 Kişi kurtarıldı

Başkale Belediyesi'nin ekipleri, yayladan dönerken kar ve tipiye yakalanarak dağda mahsur kalan 12 kişiyi, 10 saat sonra kurtardı.

VAN 24.10.2014 13:54:48 0
Başkale
Tarih: 01.01.0001 00:00
 
Başkale'ye bağlı Ekecek köyü sakinleri, yaylanın dönüş yolunda kar ve tipiye yakalanınca, yüzlerce koyun ile 10 saat dağlarda mahsur kaldı.
Dereiçi köyü Kesendere mezrası yaylasından, küçükbaş hayvanları getirmeye çalışırken yağan kar ve tipiye yakalanıp mahsur kalan 12 vatandaş, saatler sonra belediyeye haber verilmesi üzerine kurtarıldı. Haber verilmesi üzerine aralarında Belediye Eş Başkanı ihsan Güler'in de bulunduğu bir ekip akşam saatlerinde mahsur kalan ve donma tehlikesi yaşayan vatandaşları kurtarmak üzere bölgeye gitti.
 Donma tehlikesi yaşayan ve dağlarda yollarını kaybeden 12 kişiyi bulup köylerine getiren Belencik köylüleri ekiplerin gelmesiyle büyük bir sevinç yaşadı.
 Gün boyu aralıksız yağan karın yarım metreyi geçtiği ekecek köyünden sonra çalışmalara başlayarak, Belencik köyüne yol açan ekipler gece saatlerinde havanın eksi derecelere ulaşmasına ve karın şiddetini artırmasına rağmen belencik köyüne ulaştı. Burada ilk müdahaleleri yapılan vatandaşlar, ambulansa Başkale Devlet Hastanesi'ne getirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Eş Başkanı İhsan Güler insanların kara hazırlıksız yakalandıklarını bu yüzden zor durumda kaldıklarını belirtti. Zor durumda kalan insanlara yardım edebilmek için belediyenin bütün imkânlarını seferber edebileceklerini bir daha gösteren güler “Biz parti olarak halkımıza hizmet ve yardım için buradayız ve bunun için zaman ve mekan ayrımı yapmadan her zaman halkımızın yanındayız” dedi.

Bölge: Zafer Tayfur