Başkale’de askerler ve vatandaşlar birlikte iftar açtı

Başkale ilçesinde Doğan Özen Kışlasında askerler ve vatandaşlar aynı iftar sofrasında oruçlarını beraber açtılar.

VAN 7.06.2018 13:11:45 0
Başkale’de askerler ve vatandaşlar birlikte iftar açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Programa Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, 6. Hudut Alay Komutanı Şahin Yenilmez, 6. Hudut Alay Komutan Yardımcısı Tefik Abaşlıoğlu, Başkale Belediye Başkan Vekili ve İlçe Kaymakamı Abdulselam Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Hati, Hudut Özel Harekat Tabur Komutanı Piyade Yarbay Yaşar Karaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin,  kamu kurum amirleri, güvenlik korucuları ve vatandaşlar katıldı.

  İftar programı öncesi bir açıklama yapan Tuğgeneral Yavuz Özfidan, “Ramazan ayının suyu hürmetine bu sofrada katkı sunan kahraman arkadaşlarımı kutluyorum. Bayrak inmesin,  ezan dinmesin diye gayret sürfeden bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum.” dedi.

   Daha sonra konuşan Kaymakam Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk de “Ekmeğimize suyumuza göz dikenlere Allah fırsat vermesin. Allah askerimize güç kuvvet versin ayağına taş değindirmesin.  Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diler,  Ailelerinizle beraber daha nice ramazanlara kavuşmayı temenni ediyorum” dedi.

   İftar programında ezanın okunması ile oruçlar hep beraber açılırken, iftarın ardından dualarda edildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi