Başkale’de 22 iş yeri ve park hizmete açıldı

Başkale ilçe merkezinde barakalardan oluşan alan yıkılarak yerine yapılan modern 22 işyeri ve çocuk parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

VAN 28.11.2018 20:25:46 0
Başkale’de 22 iş yeri ve park hizmete açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Açılış törenine Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, Cumhuriyet Savcısı Bünyamin Kılınç, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Hati, ilçe Emniyet Müdür Adil Metin, kamu kurum müdürleri, sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

   Açılış konuşması yapan Kaymakam Asım Solak, barakalardan oluşan alanın temizlenerek modern işyerinin yapıldığı belirtti.

   Kaymakam Solak, “Bu alanda daha önce barakalar vardı. Belediyemiz tarafından yeniden inşa edilen 22 adet modern dükkân bugün hizmete açılıyor. 600 bin TL yatırım yapılan bu işyerleri hizmetinize sunulacaktır. Eki hak sahipleri olan esnaflarımıza verildi. Faaliyetlerine burada devam edecekler. Esnafımızın daha rahat ve güzel bir ortamda işlerini yürütmesini sağlamış olduk. Belediyemiz bütün işlerini kendi öz kaynaklarıyla yapıyor. Halkımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İşyerlerimiz esnafımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

   Yapılan konuşmanın ardından işyerlerin açılışı yapıldı. Daha sonra işyerlerinin anahtarları hak sahiplerine teslim edildi.

   Kaymakam Solak,  ve beraberindekiler daha sonra merkez Tepebaşı mahallesinde atıl durumdan yeniden inşa edilen çocuk parkının açışını gerçekleştirdi.

   Kurdele kesilmesinin ardından park protokol tarafından gezilerek çocuklarla toplu fotoğraf çekinildi.