Kaymakamlık Başkalede Yardım Eli Uzattı

Van'ın Başkale İlçesi'nde, yüksek tansiyon sonucu beyin kanaması geçiren eşini kaybeden 8 çocuk annesi Hamrin Baycan'a kaymakamlık sahip çıktı.

BAŞKALE 5.10.2013 17:17:09 0
Kaymakamlık Başkalede Yardım Eli Uzattı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Başkale İlçesi'nde, yüksek tansiyon sonucu beyin kanaması geçiren eşini kaybeden 8 çocuk annesi Hamrin Baycan'a kaymakamlık sahip çıktı. Aileye yaşadıkları köyde bir ev yaptıran Kaymakam Murat Büyüküstün, ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Yukarı Dikmen Köyü'nde yaşayan Hamrin Baycan, 8 ay önce eşini kaybetti. Ölümün ardından geçim sıkıntısına girip ortada kalan aile, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurarak yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen Kaymakam Büyüküstün, aileyi ilçe merkezine getirdi ve barınmaları için kiralık bir eve yerleştirip tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Kaymakam Büyüküstün, daha sonra ise ailenin bundan sonra yaşayacakları Yukarı Dikmen Köyü'nde bir evin yapılması için talimat verdi.

Baycan ailesi, geçen hafta köydeki yeni evine taşındı. Kaymakam Büyüküstün de köye gelerek aileyi yeni evinde ziyaret etti. Aileye gıda malzemeleri, çocuklara ise kırtasiye malzemesi götüren Kaymakam, ailenin diğer ihtiyaçlarının da aylık olarak karşılandığını ve her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Çocukları ile birlikte yeni evinde mutlu olduklarını anlatan Hamrin Baycan da kendilerini yanlız bırakmayan Kaymakam Büyüküstün'e teşekkür etti.