Kaymakam Büyükköse’den Pelin’e yardım eli…

Van’ın Başkale ilçesi Tepebaşı Mahallesi’nde ikamet eden 12 yaşındaki doğuştan yatalak hasta Pelin Demirhan’a İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse yardım eli uzattı.

BAŞKALE 1.02.2015 15:19:22 0
Kaymakam Büyükköse’den Pelin’e yardım eli…
Tarih: 01.01.0001 00:00
     Başkale'ye bağlı Tepebaşı Mahallesi'nde ikamet eden baba Tahir Demirhan 12 yıl önce dünyaya gelen kızları Pelinin doğuştan hem fiziksel hem de bedensel hasta olması nedeni ile büyük zorluklar yaşadı. 7 nüfusa bakmak zorunda olduğunu söyleyen baba Demirhan işsiz olması nedeni ile kızının tedavisini karşılayamadığını o yüzden İlçe kaymakamlığa başvurduğunu belirtti.
İlçe Kaymakamı Büyükköse doğuştan hasta olan Pelin’e ve maddi zorluklar içerisinde bulunan ailesine yardımlarda bulundu.
Ailenin ilçe kaymakamlık sosyal yardımlaşma derneğine başvurmasıyla harekete geçen yetkililer kaymakam Büyükköse’nin talimatıyla aileye ve yatalak olan kızlarına sahip çıktı. Pelin’e tedavisi için gerekli maddi yardımlarda bulunan Büyükköse tedavisi için gerekli yerlere gönderileceğini söyledi.
Doğuştan hasta yatalak kızına ve ailesine sahip çıkan Kaymakam Büyükköse’ye teşekkür eden Tahir Demirhan “Kızımın tedavisi için yardımlarda bulundukları için teşekkür ediyorum. Kızım yüzde 90 özür raporu olduğu ve dişleri tutmayan, oturamayan, yatamayan tam engelli kızıma devlet bütün desteğini veriyor. Fakat dişleri ağrıyor, büyük acılar çekiyor ve ben de vicdan azabı çekiyorum. Kızımın tedavisi için tam teşekküllü bir hastane de tedavi olması gerekiyor. Hayırsever ve yardımseverlerden yardım bekliyoruz” dedi.

 Bölge: Zafer Tayfur