Başkale’de siyah poşet yasaklandı

Van’ın Başkale Belediyesi, atık plastikten üretilen ve kanserojen riski taşıdığı belirtilen siyah poşetlerle gıda maddesi taşınmasına yasak getirdi.

BAŞKALE 4.06.2015 15:00:26 0
Başkale’de siyah poşet yasaklandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
          

 Başkale Belediye Meclisi, üretiminde zararlı kimyasallar bulunan ve insan sağlığı için tehlike oluşturan siyah poşetlerin kullanımını yasakladı. Başkale Belediyesi eş başkanları İhsan Güler ve Aynur Tarhan başkanlığında yapılan toplantıda, çevre ve insan sağlığı için önemli kararlar alındı. Atık plastikten üretilen, içinde zararlı ve kanserojen riski taşıyan siyah poşetlerin, gıda ürünlerinin taşınması ve muhafazasında kullanılmasının insan sağlığı açısından risk taşıdığını belirten Başkale Belediyesi Meclisi üyeleri, aldığı karar doğrultusunda Başkale’de gıda maddelerinin siyah renkli torbalarda taşınmamasına ve muhafaza edilmemesine karar verdi. Özellikle gıda ile temas eden ürünlerin taşınacağı veya muhafaza edileceği market, manav, bakkal ve pazarlarda siyah poşet kullanılamayacak.
Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler, insan sağlığının önemine vurgu yaparak, "Meclisimizin aldığı bu kararla gelecek nesillerimizi de pek çok hastalık riskinden korumuş oluyoruz. Halkımızın sağlığı her şeyden önce gelir" diye konuştu.
Başkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, esnafları bilgilendirmek ve siyah poşet kullanımının önüne geçmek amacıyla denetimlere başladı. İlk olarak çarşı esnafını yapılan anons, el bildirisi ve denetimlerle bilgilendirdi. Ekipler, “Siyah naylon poşetler atık plastiklerden elde edildiği için kanserojen madde içeriyor. İnsan sağlığına zararlı olan siyah naylon poşetlerin kullanımı yasaklandı. Daha sağlıklı bir çevre ve toplum için kurallara uyulması konusunda sizlerden siyah poşet yerine beyaz poşet kullanmanızı istiyoruz” uyarıda bulundu.      

  Bölge: Zafer Tayfur