Başkale'de Kutlu Doğum Haftası

Van'ın Başkale İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 'Hz.

BAŞKALE 20.04.2013 18:47:26 0
Başkale
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Başkale İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' konulu bir konferans düzenlendi.

Başkale Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) konferans salonunda düzenlenen konferansa İl Müftüsü Nimettullah Arvas, Başkale Müftüsü Muhammed Raşit Batur, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Sami Karakelle, Tapu ve Kadastro Müdürü Orhan Seyyar, İmam Hatip Lisesi Müdürü Kenan Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Peygamberimizin yaşadığı dönemi anlatarak, "Günümüzde yıkık ve biçare nice gönüller, horlanıp itilenler, yalnızlığa terk edilenler, onuru ve haysiyeti zedelenenler, insanlığını yitirenler, Rahmet Elçisi'nin ilkeleriyle hayat bulmaya ne kadar da muhtaç. O'nun ümmeti olan bizler de, bu ilkeleri yaşama ve yaşatma konusundaki sorumluluğumuzu göz ardı etmeyelim. Yüce Rabbimiz, bizleri onun yolundan ayırmasın ve şefaatine nail eylesin" dedi.

Konferansta canlı gül dağıtılırken, hadis yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de hediyeleri verildi.

Daha sonra imamlar tarafından ilahilerin okunmasıyla program sona erdi.

Başkale Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ilçe merkezi ve köylerde 241 milyon salavat, 40 hatim, 130 bin Yasin-i Şerifin Peygamber Efendimizin ruhuna hediye edildiğini duyurdu.