Başkale’de İş-Kur işçileri için kura çekildi

Başkale İlçesi’nde İş-Kur aracılığıyla okullara alınacak 90 kişilik hizmetli kadrosuna, 345 kişi başvurmasına rağmen, kura çekimine 5 yüzden fazla kişi katıldı.

BAŞKALE 30.09.2014 17:35:56 0
Başkale’de İş-Kur işçileri için kura çekildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Zafer Tayfur
  Başkale’de İş-Kur tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere açılan 90 kişilik hizmetli kadrosuna 345 kişi başvurdu.
Hizmetli olarak alınacak kişilerde 35 yaş üstü ve ailelerini geçindirmekle yükümlü olması şartı getirildi. İşe alınacak kişiler için Başkale YİBO konferans Salonu'nda yapılan kura çekimine 345 kişi başvurmasına rağmen 5 yüzden fazla kişi geldi ve kura çekimi noter huzurda yapılırken engelli ve işsiz bayanlar da kura çekimi için salonda sabırsızlıkla sıralarını bekledi. Polis salon içi ve dışında sıkı önlemler aldı.
Başkale İlçe Milli Eğitim Şube müdür Selahattin Yüzgeç, başvurunun fazla olması nedeniyle salona gelenleri aydınlatıp, "Elimizden gelse hepinizi işe alırız. Ancak elimizde olmayan durumlar da var. Bu nedenle bir kural konulmuş, daha önce çalışmayanlar ve 35 yaş üstü ailesini geçindirmekle yükümlü insanların başvuruları alındı. O yüzden onlar işe alınacaklar” dedi.