Başkale İlçesi’nde yangın tatbikatı…

Başkale Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda çıkarılan temsili yangın, kullanılan malzemeler, yapılan makyaj ve çocukların performansı sayesinde gerçekleşen tatbikat, gerçeği aratmadı.

VAN 2.03.2015 16:35:42 0
Başkale İlçesi’nde yangın tatbikatı…
Tarih: 01.01.0001 00:00
Deprem ve yangınlara karşı öğrencileri bilgilendirmek amacıyla Başkale Yatılı Ortaöğretim Bölge Okulu'nda yapılan tatbikata, İtfaiye ve sağlık ekipleri ile öğrenciler katıldı.
Başkale Yatılı Ortaöğretim Bölge Okulunda yangın olduğu ihbarı üzerine itfaiye ve sağlık ekipleri 2 dakikalık kısa bir süre içerisinde okula gelirken, çok sayıda öğrenci ve 20 öğretmenin görevli olduğu okulun ise 5 dakika içinde boşlatılması hedeflendi.
Yangın tatbikatı sırasında öğrenciler okulu boşalttıktan sonra, okulun 3'üncü katında yaralanan ve mahsur kalan öğrenciler ise yine itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından kurtarılarak tedavileri yapıldı.
Okul Müdürü Cüneyt Yaman yaptığı açıklamada deprem ve yangın tatbikatları her yıl düzenli olarak yapılmalı her an bu tür deprem ve yangına kurum olarak hazır olmamız gerekir emeği geçen bütün öğretmen, öğrenci itfaiye ve sağlık ekiplerine teşekkür etti.

Bölge: Zafer Tayfur