Başkale için çalışma platformu kuruldu

Başkale'de bulunan Sivil Toplum Örgütleri ve Muhtarlardan oluşan 50 kişilik grup, ilçede yaşanan sorunların dile getirilmesi için başlattığı girişimler Van Ticaret ve Sanayi Odası ile devam etti.

VAN 26.02.2015 21:20:03 0
Başkale için çalışma platformu kuruldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
             Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi tarafından karşılanan Başkale Heyetine Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan ve Van TSO Başkale Temsilcisi Rıdvan Sarı eşlik etti. 

        
              Başkale heyeti adına konuşan Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, Van'a 72 mahalleyi temsilen geldiklerini belirterek "Başkale Van için çok önemli bir ilçe. Ancak son zamanlarda ilçedeki gelir kaynaklarının yok olması nedeniyle maalesef sürekli göç veren ve ekonomisi durma noktasına gelen bir ilçe durumunda. Bu nedenle bizler Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Başkale'yi kurtarmak için bir girişim içinde olmaya karar verdik ve bugün Sayın Başkanımız ve değerli Yönetim kurulunun bizi kabul etmesi ile burada sorunlarımızı anlatma fırsatı bulduk." İfadesini kullandı.

         "BAŞKALE'NİN KALKINMASI, VAN'IN KALKINMASI DEMEKTİR"
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Muhtarlar ve İlçe STK'ları temsilcilerine yaptığı konuşmada, "Hepimizin gayesi bu kent için neler yapabiliriz olması gerekir. Başkale Van için çok önemli bir ilçe. Başkale'nin ekonomik kalkınması Van'ın kalkınması olacaktır. Başkale de huzur olmalı ki, insanlar üretebilsin. Çok önemli bir potansiyelimiz var. Van'ın İran'la 300 kilometrelik sınırı var. Ancak bu sınırlarımızdan maalesef hiçbir şekilde kentimiz faydalanamıyor. 90 Km ötemizde bir zenginlik var ve bu kentin yaşayanları olarak bu zenginlikten faydalanamıyoruz. Van'ın şuan hali hazırda Kapıköy Sınır Kapısı var. Ancak buranın işlemediğini uzun yıllardır bu ilde yaşayanlar olarak görüyoruz. Şimdi Gelincik Sınır Kapısı gündemdedir. İranlıların ve bizlerin bu yönde bir isteği var. Ancak biz Van'ın işleyen, katma değer sağlayan Sınır Kapıları olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.


            Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi ise Başkaleli Muhtarlar ve Sivil Toplum Örgütü temsilcilerinin Başkale için birlikte hareket etmesi ile önemli kazanımlar elde edeceklerini belirterek, hep birlikte çok şey başarabiliriz, yeter ki bu birliktelik bozulmasın dedi. 

            Yapılan Toplantıdan sonra Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Gelincik Sınır Kapısı, Başkale'de Meslek Yüksekokul kurulması, Ekonomik alanların oluşturulması, Göçün önlenmesi alanlarında çalışacak "Başkale için Çalışma Platformu" Kurulması kararı alındı.