Başkale Devlet Hastanesi'nde Yangın Tatbikatı

Van'ın Başkale Devlet Hastanesi'nde olası bir yangına karşı gerçeği aratmayan bir yangın tatbikatı yapıldı.

VAN 26.06.2013 18:39:17 0
Başkale Devlet Hastanesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'ın Başkale Devlet Hastanesi'nde olası bir yangına karşı gerçeği aratmayan bir yangın tatbikatı yapıldı.

Tatbikattan önce bir seminere tabi tutulan hastane çalışanlarına yangında alacakları tedbirler ve uyulması gereken konular hakkında bir brifing verildi. Temsili olarak yapılan yangın tatbikatında hastanenin 2. katında çıkan yangında alarmın verilmesiyle beraber, sağlık ekipleri ve olay yerine gelen
Başkale Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından, çıkan yangında mahsur kalan hasta ve yangında yaralananlar yapılan tatbikatla kurtarıldı. Kısa süre içinde olay yerine gelen itfaiye ekipleri hastanenin 2. katında mahsur kalan hastaları ise itfaiyenin yangın merdiveni ile aşağıya indirdi. Hastaneden çıkarılan yaralılar bahçede tedavi altına alındı.

Yapılan tatbikat belirlenen süre ve zaman içerisinde gerçekleştiği için tatbikatı yapan ekip, olası bir yangına karşı
Başkale Devlet Hastanesi'nin her zaman hazır olduğunu belirtti.

Hastanede ambulans ve itfaiyelerin uzun süre siren çalmasından dolayı ilçe merkezinden çok sayıda kişi bir olay olduğunu düşünerek hastaneye akın etti. Yapılanın bir tatbikat olduğunu öğrenen vatandaşlar derin bir nefes aldı.

Başkale Devlet Hastanesi Baştabipi Osman Halit Çam tatbikata emeği geçen belediye görevlileri ve tüm sağlık ekiplerine teşekkür etti.