Başkale Belediyesi’nin kış hazırlığı…

Başkale Belediyesi kış hazırlıklarını önceden başlattı. Belediye Garaj Amiri Mehdi Çedik, birim olarak kışa hazırlıklı olduklarını belirterek, tüm araçların hazır olduğunu söyledi.

VAN 2.12.2016 18:50:14 0
Başkale Belediyesi’nin kış hazırlığı…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Necat Teyfun

    Van’ın en soğuk ilçelerinden biri olan Başkale’de, kışın sıkıntı oluşmaması için belediye ekipleri ve belediye araçları için hazırlıklar tamamlandı.


    İlçe genelinde mahallelerde;4 kamyon şoförü 1 yedek, 6 operatör 1 yedek, oluşabilecek arıza durumlarında 4 teknik personel ile çalışmalarını sürdürecek. Amirlik bünyesinde bulunan; 1 adet greyder,4 adet damperli bıçaklı tuzlama aracı, 1 adet loder, 4 adet bekoloder ve 2 adet 4×4 pikap günün her saatinde halkın hizmetine sunulacak.


    Başkale Belediyesi, yoğun kar yağışında 17 personel ile ilçede yurttaşların herhangi bir sorun yaşamama için gece ve gündüz ekipleriyle birlikte hummalı bir çalışma hedeflemektedir. Ayrıca Zabıta Amirliği bünyesinde bulunan Alo 153 İhbar Hattı da yine 24 saat boyunca yurttaşların dilek ve şikâyetlerine açık olacak.


     “Biz oluşabilecek her türlü soruna hazırlıklıyız ”
    Önceki dönemlere ait sıkıntılara değinen Başkale Belediyesi Garaj Amiri Mehdi Çedik, birim olarak kışa hazırlıklı olduklarını belirterek çalışmaları hakkında bilgi verdi: “Bölgedeki çetin kış koşullarına rağmen önceki yıllarda; 1 adet loder, 2 adet bekoloder ve 1 adet greyderimiz olmak üzere toplamda 4 aracımız vardı. Bu sebeple de karla mücadelede büyük sorunlar yaşanıyordu. Ancak belediyemizin; 2 adet damperli ön bıçaklı kamyon ile 2 adet bekoloder aracı filomuza katmasıyla araç sayımız 8’e yükselmiş oldu. Biz Başkale Belediyesi Garaj ve Zabıta Amirliği olarak 4 teknik personelle birlikte oluşabilecek her türlü soruna ve karla mücadeleye hazırız.” dedi.


    Öte yandan belediyenin tuzlama aparatlı araçları, ilk mesaisini yaparak ilçe merkezindeki caddelerde tuzlama yaptı.