BAŞKA ÇOCUKLAR DA FAYDALANACAK

Köylerdeki yaşıtlarının kitap okuyabilmesi için 'Destek Ver' adıyla kitap kampanyası başlatan Van Hacı Ali Akın İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Tuanna Nur Topaloğlu'nun (9) kmpanyası kısa sürede ses getirdi. Yaklaşık 20 gün önce 'Deste

VAN 12.03.2015 09:59:59 0
BAŞKA ÇOCUKLAR DA FAYDALANACAK
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: ;Fazıl ERÜŞ

Van merkezde bulunan Hacı Ali Akın İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Tuanna Nur Topaloğlu, köylerde kitabı olmadığını öğrendiği yaşıtları için kolları sıvayarak anne, baba ve öğretmenlerinin de desteğini aldıktan sonra başlattığı kitap kampanyası meyvelerini vermeye başladı.
Annesi Van - Şişli Öğretmen Evi'nde çalışan minik Tuanna, okuldan çıktıktan sonra her gün annesinin iş yerine gidiyor. Akşama kadar burada zaman geçiren Tuanna öğretmenlerevinde kalan öğretmenlerle de bolca sohbet etme imkanı buldu. Burada bazı öğretmenlerin, "Birçok okuldaki çocuğun okuyabilecek kitapları bile yok" demesinden etkilenen Tuanna, durumu annesine anlatarak kitap kampanyası başlatmak istediğini söyledi. Anne, baba ve öğretmenlerinin desteği alan Tuanna yaklaşık 20 gün önce 'Destek Ver' ismiyle kitap kampanyası başlattı.
Annesi Nazlı Topaloğlu ile internette araştırma yapan Tuanna, Van'ın Gürpınar İlçesi Erkaldı İlkokulu öğrencilerinin kitap ihtiyacının had safhada olduğunu öğrendi. Ardından Tuanna elde edeceği kitapları bu okuldaki akranlarına ulaştırma hayaliyle kampanyasını kendi çapında çevresindeki herkesle paylaşarak destek istedi. Okulda 103 öğrencinin olmasından dolayı hedefini 103 kitap olarak belirleyen Tuanna, bu rakamı çoktan geçti.

KAMPANYA MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI
Köylerdeki yaşıtlarının kitap okuyabilmesi için "Destek Ver" adıyla kitap kampanyası başlatan Tuanna'nın kampanya başlattığı bilgisi yayılınca hem il dışından hem de Van'dan çok sayıda kitap desteği gelmeye başladı. 20 gündür başlattığı kampanya çerçevesinde 800 civarında kitap toplayan Tuanna'ya en büyük desteği ise Van'da Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Zeynelabidin Akkuş verdi. "Destek Ver" Projesi çerçevesinde Tuanna'ya 273 kitap veren Akkuş, aynı zamanda proje kapsamında kardeş okul seçilen Van'ın Gürpınar İlçesi Erkaldı İlkokulu anasınıf öğrencilerinin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılama sözü de verdi. Bu jest karşısında minik Tuanna, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Zeynelabidin Akkuş'a bir gül vererek teşekkür etti. Öte yandan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat Zümre Toplantısına da davet edilen Tuanna, okulun edebiyat öğretmenlerinden de destek istedi. Tuanna'nın projesinin yaşına göre çok büyük bir proje olduğunu ifade eden edebiyat öğretmenleri, Tuanna'ya destek vereceklerini açıkladı. Köylerdeki öğrencilerin kitap ihtiyaçlarının karşılanması için ellerinden gelen yardımı yapacaklarını belirten edebiyat öğretmenleri, ilk etapta Tuanna'ya 100 kitap sözü verdi. Ayrıca birçok ilden de kapmanyayı duyan duyarlı insanların Tuanna'ya kitap gönderdiği belirtildi.

AKKUŞ: BİR EL DE BİZ UZATMALIYIZ
Köylerdeki yaşıtlarının kitap okuyabilmesi için "Destek Ver" adıyla kitap kampanyası başlatan Hacı Ali Akın İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Tuanna Nur Topaloğlu'nu okuluna davet eden ve kendi makamında ağırlayan Akkuş, duygularını şöyle ifade etti:
"Tuanna karşısında duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum. Tuanna'nın projesini gazetelerde okur okumaz, böyle bir destekte bulunmak istedim. Kırsal kesimde gerçekten zor şartlarda okuyan öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimize el uzatmalıyız. Bunu da Tuanna yaparak bizi duygulandırdı ve mutlu etti."

TEYZE ÇAR: BİZ DÜŞÜNEMEDİK
Tuanna'nın projesinin yayılmasında ve ilgi görmesinde büyük emekleri olan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Nursel Çar da Tuanna'nın teyzesi olduğunu belirterek şunlara dikkat çekti:
"Tuanna gerçekten bizi gururlandırdı. Bu projeyi düşünerek ve hayata geçirerek hepimize örnek oldu. Biz büyüklerin düşünmediğini o düşündü. Her gün gözlerimizin önünde kitap alamayacak durumda olan öğrenciler olmasına rağmen böyle bir şeyi düşünemedik. Bu nedenle bu konuda özeleştirimizi yapmalıyız. Artık biz de duyarlı bir toplum olmalıyız. Bu projeyi bence her okul başlatmalı ve kitabı olmayan öğrenci kalmamalıdır."

ÖĞRETMEN SANSÜR: DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Tuanna'nın Sınıf Öğretmeni Aysel Duran Sansür ise, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Zeynelabidin Akkuş'a teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
"Akkuş, her zaman takdir ettiğim duyarlı bir idarecidir. Bu nedenle projeye destek vermesi beni mutlu etti. Tuanna'nın projesi kadar Akkuş'un destek vermesi de takdire şayandır."

ANNE TOPALOĞLU: KIZIMLA GURUR DUYUYORUM
Anne Nazlı Topaloğlu ise, kızı ile gurur duyduğunu belirterek desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etti.
Öte yandan Minik Tuanna, annesi ve öğretmeninin bugün kardeş okul seçtikleri Van'ın Gürpınar İlçesi Erkaldı İlkokulu'nu ziyaret ederek, söz verdikleri gibi 103 öğrenciye kitap hediye edecekleri kaydedildi.

BAŞKA ÇOCUKLAR DA FAYDALANACAK
Kampanya çerçevesinde beklenenden çok kitap toplanmasından dolayı belirlenecek olan başka okullardaki öğrencilere de kitap dağıtılacağı ve kampanyanın bir süre daha devam ettirilerek çok sayıda çocuğun kitap sahibi olmasının amaçlandığı vurgulandı.

TUANNA: HAYALLERİM GERÇEKLEŞİYOR
Minik Tuanna; "Arkadaşlarıma kitap kazandıracağım için çok mutluyum. Duyarlı çok insan varmış. Herkes destek olmak istiyor. Bu da beni çok mutlu ediyor. Kitabı olmayan arkadaşlarımı kitap sahibi yapmak en büyük hayalimdi ve hayalim gerçek oluyor. Benden daha mutlusu yok" dedi.