Basınspor ve Akademisyenler çim sahada ter döktü

Van'da gazetecilerden oluşan Basınspor ile YYÜ'deki hocaların oluşturduğu Akademisyenler takımı, kampustaki çim sahada dostluk futbol maçında karşılaştı. Van Valisi Murat Zorluoğlu'nun da oynadığı karşılaşma renkli görüntülere sah

VAN 6.07.2018 13:13:01 0
Basınspor ve Akademisyenler çim sahada ter döktü
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Vangölü Gazeteciler Cemiyeti organizasyonu ile Basınspor ile YYÜ'deki akademisyenler arasında dostluk futbol maçı oynandı.

Van Valisi Murat Zorluoğlu ve  YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın akademisyenler takımında yer aldığı maçta, Basınspor sahaya; Erol Çakıl, Serkan Aslan, Umut Tarhan, Zeki Yiğit, Fatih Sevinç, Kenan Gül, Ziya Türk, Cemal Aşan, Baki Karaca, Rıdvan Can ve Bişar Ulutaş ilk onbiri ile çıktı.

 


             Basınspor'un teknik direktörlüğünü ise İHA Bölge Müdürü Şükrü Akyüz yaptı.
Maç öncesi iki takım oyuncuları birlikte objektiflere poz verdi.Akademisyenler takımı maça iyi başladı ve Vali Zorluoğlu'nun enfes golleriyle 2-0 öne geçti. Vali Zorluoğlu'nun performansı iki takım oyuncuları tarafından alkış aldı.
Daha sonra Basınspor, Baki Karaca'nın serbest vuruştan attığı güzel golle farkı bire indirdi. Ardından Rıdvan Can skoru eşitledi. Akademisyenler takımı attığı iki golle bir kez daha öne geçerken, Basınspor Cemal Aşan ve Baki Karaca'nın golleriyle yine skorda beraberliği sağladı.

 


          İkinci yarıda oyuncu değişikliklerine giden Basınspor, oyuna Önder Altınal, Harun Gören ve Yunus Aykaç'ı dahil etti. Basınspor, Rıdvan Can'ın ve Harun Gören'in attığı gollerle yeniden öne geçti. Akademisyenler takımında Vali Zorluoğlu yeniden sahneye çıktı ve güzel bir gole daha imza attı.

 


            Ancak maçın sonlarına doğru tamamen oyunun hâkimiyetini eline alan Basınspor, Bişar Ulutaş'ın attığı üç golle skoru belirledi:9-5
Maç sonrası açıklamalarda bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, gazetecilerle çim sahada karşılaştıklarını ve güzel bir dostluk maçı yaptıklarını söyleyerek, kendilerini kırmayıp maça gelen ve forma giyen Vali Zorluoğlu'na da teşekkür etti.
Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç ise böylesi dostluk futbol maçları ile gazeteciler ve kurumlar arasında kaynaşma sağlamayı amaçladıklarını söyleyerek, renkli bir müsabaka olduğunu ifade etti.
Maçın ardından gazeteciler Rektör Battal'ın misafiri oldu ve semaver çayı içildi.