Başhekim Doç. Dr. Parlak: “Hizmeti bir üst seviyeye ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız”

Bir süre önce Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine atanan Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Parlak, kentteki basın mensupları ile tanışma toplantı

VAN 20.04.2018 12:02:36 0
Başhekim Doç. Dr. Parlak: “Hizmeti bir üst seviyeye ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni yemekhanesinde düzenlenen kahvaltılı tanışma toplantısına SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Parlak, başhekim yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri, yerel ve yaygın basın mensupları katıldı.

 

“VAN'DAN AYRI KALAMADIM, GERİ DÖNDÜM”
Yapılan kahvaltının ardından kendinden kısaca bahseden SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Parlak; “Ben 1978 Adıyaman doğumluyum ama ömrümün yarıdan fazlası Van’da geçti. Bu yüzden ben Vanlı'yım diyorum. Kendi memleketime bir yıl çalışmak için gittim, fakat yapamadım, geri döndüm. Van’dan ayrı bir yıl ancak dayanabildim, tekrar buraya geldim. Akademisyenliği de burada devam ettirdim, asistanlığım, araştırma görevliliğim burada devam etti, burada kaldık. Sonra evlenince de artık tamamen Vanlı oldum” dedi.

 

“DİNAMİK BİR EKİBİMİZ VAR”
Bölgede devam ettirmek istediği hizmetlerinin olduğunu ve bunları da tamamlamak için Van’da kalmaya karar verdiğini belirten Parlak; “Ben Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalında Öğretim Üyesiyim, Doçentim. Üniversitede başhekim yardımcısı olarak çalışıyordum sonra buraya başhekim olarak atandım. İnşallah burada da bir takım güzel işler çıkaracağız. Binamızı görüyorsunuz, bakanlığımız çok güzel imkânları bize sunmuş. Bütün arkadaşlarımızla, ekibimizle beraber biz bu imkânları halkımıza, vatandaşlarımıza nasıl daha güzel sunabilirizin emeği gayreti içerisindeyiz. Bizim şöyle bir avantajımız da var; ekibimizin neredeyse tamamına yakını yeni, dinamik bir ekip. Dinamik bir ekip olmamız bize gerçekten çok büyük bir katkı sağlıyor” dedi.

 

“BAŞARI EKİP İŞİDİR”
Başarının ekip işi olduğunu, en üst kademeden en alt kademeye kadar herkesin aynı özveri ile çalıştığını ifade eden Parlak; “Biz bunları yaparken zorluğumuzun da bilincindeyiz. 1500’ün üzerinde bir yatak kapasitesine sahip hastaneyiz. Böyle bir hastaneyi organize etmek, yönetmek, hastalara gerçekten nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek kolay değil. Bunları yaparken de elbette eksikliklerimiz, hatalarımız olmayacak mı? Hiç kimse mükemmel değildir, biz de mükemmel olduğumuzu asla iddia etmiyoruz. Başhekimin katkısı ne ise en alt kademedeki bir personelin de katkısı aynı şekildedir. Geçmişten gelen bütün idareci arkadaşlarım benim ilk bu hastanenin kurucu başhekimi olan hocam da dâhil olmak üzere herkes hastaneye bir şey katmış. Gerçekten çok güzel bir iş ortaya çıkarılmış, bakanlığımızın ve devletimizin de katkısıyla hastanemizi belli bir seviyeye getirmişler. Herkese ben çok teşekkür ediyorum. Bizim amacımız bir üst seviyeye nasıl ulaştırabiliriz, biz bunun gayreti içerisindeyiz. Önce acil yapmamız gereken bazı işlerimiz var, onları üst sıraya koyuyoruz. Sonra da aciliyet durumuna göre sıralıyoruz işlerimizi. Bunun dışında hastanemize gerçekten daha nitelikli sağlık hizmeti vermek için yapılması gereken şeyleri de bunların arasına koyarak böyle bir süreç işletiyoruz” diye konuştu. Haber: M. Selim KURT 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi