Başbakan Erdoğan Van'a Geliyor

Başbakan R. Tayyip Erdoğan Van'da Depremin 1. Yıldönümü Anma Programlarına Katılmak İçin Van'a Geliyor.

VAN 22.10.2012 14:14:50 0
Başbakan Erdoğan Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Programın finalini 23 Ekim Salı günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar kurulunun büyük bir bölümünün katılacağı Van ve Erciş'teki törenlerde depremzedeler için TOKİ tarafından yaptırılan 15 bin 341 afet konutun teslimi yapılacak.

VAN VALİLİĞİ DEPREMİN 1. YIL DÖNÜMÜNDE BİR DİZİ ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ

BAŞBAKAN ERDOĞAN, 15 BİN 341 AFET KONUTUN TESLİMİNİ YAPACAK

VAN’DA DEPREM ÇALIŞTAYI YAPILACAK

571 CAMİDE DUA VE MEVLİD OKUNACAK

TÜRKİYE’NİN EN MODERN KÖYÜ’NDE DUA OKUNUP YEMEK İKRAM EDİLECEK

BAŞBAKAN ERDOĞAN, DEPREM ŞEHİTLERİ İÇİN OKUTULUCAK MEVLİDE KATILACAK

21 Ekim Pazar günü İl Müftülüğü tarafından eğitimlerini tamamlayan kadınların saat:12:30’da Ulu Camii’nde ‘Hafızlık Taç Giyme’ merasimi (bayanlara mahsus) ile başlayacak etkinlikler, pazartesi günü depremde hayatını kaybeden 644 Vanlı için İl Sağlık Müdürlüğü ile Orman 14. Bölge Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği ağaç dikim programı gerçekleşecek. Saat:08:00’de başlayacak olan ağaç dikme programı ise Özalp yolu üzeri Kömürcüler Sitesi yanındaki Orman Müdürlüğü’ne ait arazide gerçekleşecek.

DEPREM ÇALIŞTAYINA 114 DAVETLİ KATILACAK

Aynı gün saat:10:30’da Rescate Otel’de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, DASK/Hazine Müsteşarlığı, Dış İşleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Doğa Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genelkurmay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, sağlık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Van Valiliği, Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı (YÖK) /YYÜ Rektörlüğü, Kızılay, LİDAM, AKUT, İTÜ, Bogaziçi/Kandilli Rasathanesi, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü, BDDK, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Ekonomi Bakanlığı, İller Bankası Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, SGK, TÜİK, Sakarya Üniversitesi’nden 114 kişi katılacak.

TÜRKİYE’NİN EN MODERN KÖYÜ’NDE DUA VE YEMEK

22 Ekim pazartesi günü saat:13:30’da ise depremde faaliyet gösteren kamu ve özel kurum ve kuruluşlar afet döneminde yaptığı çalışmaları Van Valiliği önünde kurulacak olan stantlarda sergileyecek.

Deprem konulu resim sergisinin de yer alacağı etkinlikler bu kez saat:15:00’da TOKİ tarafından depremzede vatandaşlar için yaptırılan ve Türkiye’nin en modern köyü olan Topaktaş Köyü ziyaret edilecek.

Köy meydanında vatandaşlarla biraraya gelecek olan katılımcılar İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın depremde hayatını kaybeden Vanlılar için okuyacağı duanın ardından, Van İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından burada kurulacak olan köy sofrasında vatandaşlara yemek ikramında bulunulacak. Topaktaş Köyü’ndeki programın ardından Van Kalesi’nin zirvesinde bulunan

Fetih Camii Süleyman Han’da İl Müftülüğü’nde görevli din görevlileri tarafından Mevlid-i Şerif okunacak.

571 CAMİ’DE MEVLİT OKUTULACAK

Bu arada Erciş Merkez Camii’nde dua ve mevlid ile birlikte Van’daki 571 camide de yine ayrı ayrı mevlid okunacak. 22 Ekim Pazartesi gününün son programı ise saat:20:30’da rescate Otel karşısındaki göl kenarında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Acil Afet Durum Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Tiyatro Müdürlüğü’nün organize ettiği Fenerler uçurulacak.