-Başbakan beni sefere gönderdi

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van milletvekili adayı Beşir Atalay adaylık sürecini anlattı.

VAN 5.10.2015 22:03:11 0
-Başbakan beni sefere gönderdi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Vanmilletvekili adayı Beşir Atalay Habertürk TV'de Tuba Atav'ın sorularını yanıtladı. Adaylığı konusunda ilginç bir ayrıntı paylaşan Atalay, Başbakan'ın kendisini aradığını ve "seni sefere gönderiyoruz" dediğini aktardı.

İşte Atalay'ın konuşmasından satırbaşları;

7 Haziran'dan sonra terör olaylarında bir artış oldu. Suriye'deki gelişmeler de bu duruma olmusuz etki yaptı. Vatandaşlarımız şöyle bir umut besledi, HDP'ye oy verirsek sivil siyaseti güçlendiririz böylece terör ve şiddet olmaz. HDP o rolü iyi oynamadı. Terörle bütünleşen bir tutum sergiledi, terörle arasında mesafe koymadı 1 Kasım'a giderken insanlarımız bunu tekrar düşünecek. 

Silah oldukça çözüm süreci yürümez ama çözüm bitti demiyoruz. Suriye'deki gelişmeler, karışıklıklar Türkiye'yi karıştırmak için fırsat yarattı. Şam yönetimi Türkiye'ye silah girişini ve terörü destekliyor. Suriye'deki gelişmeler olmasaydı çözüm süreci hedefine ulaşırdı. 

HDP bu seçimlerde bari iyi bir sınav versin ve bunlara tenezzül etmesin. Tam bir demokratik ortamda seçim çalışması yapsın. Beklediğimiz bu.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN "YOLUN BUNDAN SONRASINA HDP İLE DEVAM EDECEĞİZ" SÖZÜ

İnşallah diyorum ama yapamıyorlar. Sayın Demirtaş bunları söylerken kendisi inanmalı. 

HDP'nin batıdan aldığı oylarda düşme olacağına inanıyoruz.

Van'ın dinamik ekonomisi terör nedeniyle olumsuz etkilendi. Doğu bölgesinin insanı bir an önce karar vermeli. Bölge insanı gelecek arıyor. 

SANDIK GÜVENLİĞİ

Keşke ilçe seçim kurulu kararları esas alınsaydı. Sandığın nerede olacağını belirleme ilçe seçim kurulunun görevidir. Sandık taşıması gibi sözler bu konuda kavram kargaşası yarattı. 

VALİLERE OPERASYON YETKİSİ VERİLMESİ TERÖRLE MÜCADELEYİ NASIL ETKİLEDİ?

Verdikleri sözleri tutmadılar. Esas olan demokratik bir ülkede bütün bu yetkiler sivil idarededir. Diğeri istisnaidir. Sistemi Valiler üzerinden yargılamayı yanlış buluyorum. 

ŞIRNAK'TA TARTIŞILAN FOTOĞRAF

Bölge halkı da Türkiye'de AK Parti'yi iyi tanır. Biz demokrasi mücadelesi veriyoruz. Dünkü görüntü araştırılıyor. Kim yapıyorsa bu provokasyondur. O provokatör bulunacak. Terör nedeniyle en büyük zararı Kürt vatandaşlar görüyor. 

NEDEN VAN'DAN ADAY OLDU?

Liste ilan edilmeden 2 saat önce Başbakanımız beni aradı, "Seni sefere gönderiyoruz" dedi. Bana layık görmüşler. Van çok önemli bir şehrimizdir. Van'dan aday olmaktan büyük onur ve şeref duyuyorum. Vanlı insanlar hizmet edilecek insanlar.