BAŞARILI KADINLAR VAN'DA KONUŞACAK

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras Başkanlığında illerde bir dizi etkinlik halinde sürdürülen; 'Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Buluşması' Van'da gerçekleştirilecek.

VAN 3.05.2016 10:39:47 0
BAŞARILI KADINLAR VAN
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Vansesi Haber Merkezi Özel

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Koordinatörlüğünde faaliyet gösteren TOBB Van Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde 5 Mayıs Perşembe günü TSO Erek Salonu'nda gerçekleştirilecek "Türkiye'nin Girişimci Kadın Girişimci Kurulu Van Buluşması"na Türkiye'nin ünlü kadın girişimci kadınları konuşmacı olarak katılacak. Panele Van protokolü,  meslek odaları başkan ve yöneticileri, kadın kuruluşları ve girişimci kadınlar ve iş adamlarının da katılımı bekleniyor.

Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Van Buluşması 5 Mayıs Perşembe günü saat 13.30'da TOBB Van Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Semra Odabaşı ve Van TSO Başkanı Necdet Takva'nın açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Buluşma programı TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Merih Eskin'in moderatörlüğünde Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Van Buluşması Rol Model Paneli ile devam edecek. Panele katılan girişimci başarılı kadınlar başarı öykülerini ve deneyimlerini Vanlı girişimci kadınlar ve katılımcılarla paylaşacaklar.

Panelin ilk bölümünde TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi ve Park Bornova Outlet Center Genel Koordinatörü  Aysel Öztezel, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi ve Cevahir Han Yönetim Kurulu Başkanı  Cevahir Asuman Yazmacı, Kardoruk  Gıda  Tekstil İnşaat Limitet Şirketi İşletme sahibi Şule Yüksel Şeker  panelist olarak katılacak. Panelistler tarafından katılımcılardan yöneltilecek soruların yanıtlamasının ardından panelin ilk bölümü son bulacak.

Öğlenden sonra saat 14.00'de başlayacak panelin ikinci bölümde İran Urmiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Ghanbarpur, Van Finans Bank Merkez Şube Müdürü Meram Mızrak, Liderlik ve Kariyer ve Bütünsel Yaşam Danışmanı ve Eğitmeni Hülya Erbeyli " Kendine Lider Ol" panalist olarak konuşma yapacak. Panel sonunda TOBB Van Kadın Girişimciler Kurulu Proje Yarışması Finali gerçekleştirilecek.

Doğu'nun cazibe merkezi Van'da düzenlenecek olan Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Van Buluşması'nın büyük ilgi görmesi bekleniyor. Van TSO tarafından konuklar onuruna yemek verilerek tarihi turistik yerlere gezi düzenlenecek.

TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 29 Ekim 2007 yılında kadın girişimci, potansiyelinin geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek, girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu kurulmuştur.

Kurul üyeleri, kendi sahalarında lider konumda olan işkadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ya da kuruluşu temsilcilerinden müteşekkil bir yapıdır.

TOBB Kadın girişimciler Kurulu Başkanı, Aras Kargo A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras'dır. Kurulun Onursal Başkanlığı TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yapılmaktadır.

TOBB Koordinasyonunda Oda/Borsalar bünyesinde faaliyetlerini yürüten TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu 81 ilde teşkilatlanmasını tamamlamış ve 6405 üyesi bulunmaktadır.