Barış Süreci Yöresel Kıyafetlere Olan İlgiyi Artırdı

Van esnafının yüzü son aylarda bölgede yaşanan barış süreci ile gülüyor.

VAN 3.05.2013 15:13:41 0
Barış Süreci Yöresel Kıyafetlere Olan İlgiyi Artırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van esnafının yüzü son aylarda bölgede yaşanan barış süreci ile gülüyor. Sürecin ardından halk arasında kıras fistan olarak bilinen yöresel kıyafetlere olan rağbet esnafı sevindirdi.

Bölgede barış sürecinin hakim olmasının işlerini olumlu yönde etkilediğini belirten esnaflar, bu olumlu havanın daha da iyi olacağını söylediler. Özellikle vatandaşların yöresel kıyafetlere olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu belirten Aslan Moda Evi işletmecisi Rahmi Aslan, süreçten her anlamda umutlu olduklarını söyledi. Sürecin işlerini arttırdığını ifade eden Aslan, "Ülkede barış sürecinin başlaması, işlerimizi olumlu yönde etkiledi. Bunun yanında düğün sezonunun başlaması da bu yoğunluğu daha da arttırdı. Siparişleri yetiştirmede zorluk çekiyoruz" dedi.

Yurdun değişik illerinden siparişlerin yağmaya başladığını ifade eden Aslan, "Özellikle İstanbul, İzmir, Ankara gibi metropol şehirler başta olmak üzere birçok ilden sipariş alıyoruz. Bununla birlikte yurt dışına da sipariş ettiğimiz oluyor. Günde 15 yöresel kıyafetin dikiliyor. Siparişleri yetiştirmek için 10 kişilik ekibimle birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Bizim için müşteri memnuniyeti ön plandadır. Bu nedenle kaliteye önem verdiğimiz gibi müşteriye zamanında siparişini teslim etmek te bizim için o kadar önemlidir" şeklinde konuştu.

Yöresel kıyafetlerde kadife kumaşın ön plana çıktığını ve özellikle Hürrem Sultan modasına talebin fazla olduğunu dile getiren Alsan, fiyatların ise 100 ile 150 TL arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan vatandaşlar ise düğün sezonunun başlaması ile birlikte yöresel kıyafet siparişi verdiklerini söylediler.