--Barış için mücadeleye devam-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Örgütleri öncülüğünde düzenlenmek istenen 'barış yürüyüşü'ne güvenlik güçlerinin izin vermemesinin ardından gözaltına alınan ve yaklaşık 5 saatlik g?

VAN 1.08.2015 11:07:54 0
--Barış için mücadeleye devam-
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber:Fazıl ERÜŞ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)Van İl Örgütlerinin çağrısıyla önceki gün İki Nisan Kavşağı'nda bir araya gelen yüzlerce kişinin barış sürecinin yeniden başlaması ve operasyonların durması için 'Size savaş yaptırmayacağız" şiarıyla gerçekleştirmek istedikleri yürüyüş güvenlik güçleri tarafından engellendi. Polisin yürüyüşe izin vermesi için araya giren HDP'li ve DBP'li yöneticiler de izin alamayınca olaylar çıktı. Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin ile Saray Belediye Eş Başkanı Abdulkadir Çalışkan'ın hafif şekilde yaralandığı olaylarda İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Başkanı Murat Melet de gözaltına alındı. Ardından akşam saatlerinde serbest bırakılan Melet, olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"GÖZLEM İÇİN ORADAYDIK"
Talimat üzerine gözaltına alındığını savunan Melet, "Biz İHD savunucularının görevi bu tür toplumsal olaylarda, etkinliklerde, eylemlerde bir heyet ile bulunarak yaşananları gözlemlemek ve raporlaştırmaktır. Yürüyüşte yüzü maskeli kişiler ve siyasi pankartlar olmamasına rağmen maalesef yürüyüşe izin verilmedi ve toplanan kitle dağıtıldı. Biz de bu sırada olayların daha çok büyümemesi için arabuluculuk yaptık. Bu sırada gözaltılar oldu. Ben de bunlara engel olduğum gerekçesiyle gözaltına alındım. Beni tanımalarına rağmen bindirildiğim araçta elimi arkadan kelepçelediler. Buna uzun süre direndim ve kelepçemi açtılar. Ancak gözaltı sırasında kesinlikle bana yönelik kötü bir söz söylenmedi ve darp edilmedim. Keşke her gözaltı bu şekilde olsa" dedi.

"BARIŞ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM"
Hangi siyasi parti ya da ideolojinin bu şekilde barışa yönelik bir eylem yapması durumunda kendilerinin de buna destek vereceklerini ve orada bulunacaklarını belirten Melet, "İHD savunucularının gözaltına alındığı bir ülkede insan haklarından bahsetmek mümkün değildir. Bu kabul edilemez bir durumdur. Ciddi bir mağduriyet yaşadım. Ancak bu barışa olan inancımızı engelleyemez. Biz bütün insanları ayırımsız savunacağız. Her platformda barış için, huzur için mücadele edeceğiz. Çünkü bizim esas amacımız ülkemize barışı getirmek ve bu savaşı durdurmaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş