Bari ramazanda yapmayın!

Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin farklı noktalarında, “Ramazan Şenlikleri” adı altında yapılan kızlı ve erkekli gösteri ve konserlerin İslamda yeri olmadığı söyleyen STK’lar, Van halkına çağrıda bulundu.

VAN 14.07.2015 00:23:35 0
Bari ramazanda yapmayın!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 HDP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından Van’ın farklı noktalarında, “Ramazan Şenlikleri” adı altında yapılan kızlı ve erkekli gösteriler ve konserlerin İslam’la alakasının olmadığını belirten Sabır Der Sekreteri Yusuf Türk, halkın bu tür etkinliklere karşı uyanık olması gerektiğini belirtti.

Normal zamanlarda yapılmayan konserlerin özellikle ramazan ayında yapılması ve sahur vakitlerine kadar devam etmesi müslüman halk tarafından da tepkilere neden oldu.Müslüman Kürt halkının değerleriyle bağdaşmayan konserlerin ramazan ayında yapılması ramazan ayının manevi havasına gölge mi düşürülmek isteniyor? yorumlarına neden oldu.
Konserlerin özellikle Teravih namazına denk getirilmesi camiye giden cemaati rahatsız ederken ses seviyesinin yüksek olması ve gecenin geç saatlerine kadar devam etmesi çevredeki sitelerde oturan halkı da rahatsız etmektedir.
“BU YAPILANLAR GAYRİ İSLAMİDİR
Ramazan ayında yapılan konserlerin İslamda yeri olmadığını vurgulayan Türk, “Bugün insanoğlunun unuttuğu bir şey vardır. Bizler bu dünyaya kulluk için geldik. Allah’u Teala madem ki bizleri kulluk için yaratmış neden biz bu çizginin dışına çıkıyoruz. Kulluk dediğimiz şey yaratıcının çizdiği sınırların dışına çıkmamaktır. Bugün özgürlük adı altında bu topluma yapmış oldukları birçok etkinlik vardır. Bunların hiçbir taneside İslami değildir. Tam tersine gayri islamidir.” dedi.
“BUNUN ADI ÖZGÜRLÜK DEĞİL SAPIKLIKTIR”
Özgürlük adı altında Allah’ın razı olmadığı şekilde eğlenmenin doğru olmadığını ifade eden Türk, “Bizler o çizginin dışına çıktığımız vakit bunun adı özgürlük değil sapik olur. Bizler Allah’u Tealanın bizler için çizmiş olduğu meşru daire içinde her halden istifade etmeye çalışacağız. Müslümanların eğlenmeye hakları vardır. Ancak bu eğlenme Allah’u Tealanın razı olduğu doğrultuda olmalıdır.” şeklinde konuştu.
“HALKIMIZIN BİR AN ÖNCE UYANMASI GEREKİYOR”
Ramazan ayında insanların ibadetle meşgul olması gerektini vurgulayanTürk, yapılan bu konserlere bir anlam veremediğini söyledi.
Türk devamla; “Ramazan ayı Kur’an’ın indirildiğı aydır. Müslümanlar bu ayda günahları için tevbe etmesi, amellerine yoğunluk vermesi ve kendilerine Rablerine yaklaştırmaları gerekirken halkın bu tür anlamsız ahirette azaba sebep olacak etkinliklere katılmasına insanın anlam veremediği bir durumdur. Onun için halkımızın bir an önce uyanması gerekir. Ne kadar büyük bir gaflet içinde olduklarını bilmesi gerekir.” dedi.
“BİLİNÇLİ MÜSLÜMANLAR OLARAK HALKIMIZI UYARALIM”
Dindar Van halkının tekrar özüne dönmesi için çağrıda bulunan Türk, “Eskiden ramazan ayında camiiye gidilir mukabele halkalarına katılınırdı. Şuan halkımız ciddi manada okun yaydan fırladığı gibi kendi öz değerlerinden uzaklaşması söz konusudur. Bu konuda halkımıza çağrımız Allah rızası için kendimize gelelim, Rabbimizi unutmayalım eğer biz Allah’u Tealayı bu dünyada unutursak Allah da bizi unutur. Ölüm daha gelmeden bu şuurda olup günahlarımızdan dönmemiz gerekir. Bilinçli Müslümanlar olarak halkımızı uyarmamız gerekir.” şeklinde hitap etti

Kamuran Yürekli/Van Olay 







Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ