BAP Koordinasyon Biriminin Yeni Ofisi Törenle Açıldı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Biriminin Rektörlük binasındaki yeni ofisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

VAN 2.11.2017 17:47:30 0
BAP Koordinasyon Biriminin Yeni Ofisi Törenle Açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber Merkezi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi’nin yeni ofisi Rektör Prof. Dr. Peyami Battal tarafından törenle hizmete açıldı.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal üniversitenin birçok biriminde yürütülen yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında BAP Koordinasyon Biriminde köklü bir değişime gidildiğine dikkat çekerek, "BAP bu değişim süreçlerine büyük ölçüde önderlik yaptı. Stratejik yönetim ve kalite anlayışında takdire şayan faaliyetler gerçekleştirdi. Son iki yılda BAP Biriminde üniversitemiz misyonuna en üst düzeyde katma değer oluşturacak şekilde köklü değişimler yapıldı. " dedi.

Araştırmacılara verilen destek ile önemli projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Rektör Battal yapılan nitelikli çalışmalar nedeniyle Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel ve BAP Birimi Koordinatörü Doç. Dr. İsmail Hakkı Ekin başta olmak üzere BAP Komisyonu Üyelerine, Proje Ofisi ve Harcama Ofisi çalışanlarına teşekkür etti.
BAP Birimi Koordinatörü Doç. Dr. İsmail Hakkı Ekin ise son iki yılda bütünüyle yeniden yapılanma süreciyle ilgili bilgi verdi.

Doç. Dr. Ekin, BAP yönergesi ve uygulama esasları başta olmak üzere yürütülen tüm işlerin yürütülmesi sürecinin revize edilmesi ile büyük bir değişim ve dönüşümün gerçekleştirildiğini söyledi. 
Araştırmacılara mümkün olan en üst düzeyde hizmet verebilmeyi bir ilke olarak benimsediklerini kaydeden Ekin, araştırmacı odaklı katılımcı yönetim anlayışı çerçevesinde üniversitenin araştırmacılarından gelecek her türlü öneri ve eleştirilerin değerlendirmeye alındığını dile getirdi. 

Birimin ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi sertifikasyonu sürecinde de son aşamaya gelindiğinin altını çizen Ekin, 2017 yılı sonunda da bu sürecin tamamlanmasını hedefliyoruz. Birimde Kalite Yönetim Politikaları çerçevesinde yeni bir Süreç Yönetimi Otomasyon Sistemi (BAPSİS) kuruldu. Proje başvuru dönemleri kaldırıldı, tüm proje türleri için artık 7/24 başvuru yapılabiliyor. Yeni birçok proje destek türü geliştirildi. Tüm başvuru, değerlendirme, yürütme süreçlerinin profesyonel ve elektronik ortamda gerçekleştirilebilmesini sağladık.

Süreçlerin hızlı, etkin, şeffaf ve hesap verilebilir bir yapıya dönüştürüldü ve kullanılan formlar, belgeler sadeleştirilerek iş akışını en hızlı sağlayacak şekilde yeniden yapılandırıldı.Üniversitenin bilimin evrensel değerlerine uygun bir noktaya ulaşabilmesi adına yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında dünya genelinde giderek artan bir oranda kullanılmaya başlanan Kurumsal Karne Performans Yönetim Modeli (Balance Score Card, BSC) ile tasarlanmış 400’den fazla dinamik göstergeye göre değerlendirme yapılmasına imkân veren Akademik Veri Yönetim Sistemi de faaliyete geçirildi. Bu çalışmaların Üniversitemizdeki Ar-Ge faaliyetlerinde belirli bir kalite düzeyinin sağlanması, proje kültürünün oluşturulması ve sürdürülebilir kalite güvence sistemlerinin yapılandırılmasında da çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.

BAP Koordinasyon Biriminin yeniden yapılandırılması sürecinde kurumsal imkânları seferber eden Rektör Prof. Dr. Peyami Battal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel başta olmak üzere emeği geçen tüm üniversitemiz mensuplarına şükranlarımı sunuyorum."

Konuşmaların ardından BAP'ın yeni ofisi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurtaç Çakar’ın nadide seramik çalışmaları ile Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden Öğr. Gör. Halit Yabalak’ın öğrencileriyle birlikte hazırlamış olduğu, resim sergisinin gezilmesiyle tören sona erdi.
Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, dekanlar, yüksek okul müdürleri ve daire başkanları katıldı.

BAP Koordinasyon Biriminin Yeni Ofisi Törenle Açıldı