Bankacılık sorunları Van TSO’da konuşuldu

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, piyasalarda yaşanan ekonomik daralma, finansa erişim ve sektörlerin bankacılık sorunlarının konuşulduğu “Van TSO Finans Sektörü Toplantısı” düzenledi.

VAN 17.09.2018 15:41:34 0
Bankacılık sorunları Van TSO’da konuşuldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Moderatörlüğünü Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Faruk Biner’in yaptığı toplantıya Van’da bulunan Banka Şubelerinin Yöneticileri, Van TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katıldı.

 

  BİNER: FİNANSA ERİŞİM SORUNU YAŞIYORUZ

   Faruk Biner, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek “Özellikle Ekonomide yaşanan daralma tüm sektörlerin dikkatli olmasını gerektiriyor. Biz üyelerimizin yoğun taleplerini ilimizde bulunan Banka Şube Temsilcilerine aktarmak istiyoruz. Öncelikle Finansa erişim sorunu yaşıyoruz. Üyelerimiz kredi almakta zorlanıyor. Bu konunun Banka Temsilcileri vasıtasıyla, bankaların genel merkezlerine ulaştırılmasını istiyoruz. Bir diğer yaşadığımız sorun, ekspertiz firmalarının, mal ve taşınmazlarımıza biçtiği düşük bedeller. Bu durum piyasada panik haline dönüşünce işte o zaman krizi daha derinden yaşıyoruz. Bu sorun mutlak suretle dikkate alınmalıdır. Üyelerimizin yaşadığı ve sıklıkla dile getirdiği bir diğer önemli sorun da ipoteklerin kabul görmemesi veya düşük bedelle değerlendirilmesi. Burada üyelerimizin, ticaretin içinde olan firmalarımızın bankalar nezdinde doğru değerlendirilmesi ve yaşanan krizin ortaklaşa aşılması gerekir. Sizler bizlerin iş ortakları, çözüm ortaklarısınız. Olaya böyle bakmalıyız. Bizleri yok etmek üzere değil, destekleyerek zorlukları aşmamız gerektiğini düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

   Biner, Taahhüt Firmalarının Kamu Kurum ve kuruluşlarında hak edişlerini zamanın da alamadığını belirterek “Borçlanan firmalarımız çözümü kredi talep etmekte buluyor. Bunun için Bankaların özellikle taahhüt firmalarına kolaylık sağlamasını ve bu krizin aşılması için destek vermelerini bekliyoruz” dedi.

 

   VERİLEN KREDİLERİN GERİ DÖNÜŞÜ BEKLENİYOR

  Toplantıya katılan Banka Şube Temsilcileri de Türkiye’nin zorlu bir ekonomik süreçten geçtiğini belirterek “Hiçbir şey eskisi gibi değil artık. Bankalar yeni Kredi Politikaları belirlediler. Önceliğimiz verdiğimiz kredilerin geri dönmesidir. Firmaların ekspertiz firmaları ile yaşadığı sorunları bizlerde yaşıyoruz. Ancak şunu da belirtelim ki, asla firmaları yok etmek üzere bir anlayışa sahip değiliz. Kaldı ki firmaların en büyük sorunu kurumsallaşmamak. Van’daki firmaların en büyük sorunu bilançolarıdır. Bankalara belirtilen Mali verilerin çoğu hatalıdır. Biz bu durumda bir çok firmamıza danışmanlık hizmeti vererek, onların finans yönetimlerine destek sağlıyoruz. Ancak hepimiz kabul etmeliyiz ki, piyasalarda genel bir daralma var. Ve bu daralma en çok bankacılık ve finans sektöründe yaşanıyor” şeklinde konuştular.

  Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Faruk Biner, firmaların yaşadığı finansa erişim ve diğer bankacılık sorunları ile ilgili hazırlayacakları raporu Tüm Banka Genel Müdürlüklerine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve il milletvekillerine  ulaştıracaklarını ve takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

   Toplantıya Van TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Metin Abi, Diyadin Altındal, Şefik Eren, Murat Beyaz, Meclis Üyeleri Fariz Borazan, Şükrü Üzal, Latif Ersanlı,  Burak Gültepe’nin yanı sıra Van’da bulunan yaklaşık 20 banka temsilcisi katıldı.

porno seyret