Balon satanlar Balon alanlar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Van'da bir yanan coşku ile kutlanırken, diğer yandan bazı çocuklar ise aile ekonomilerine katkıda bulunmak için çalışmaya devam etti.

VAN 24.04.2014 10:14:45 0
Balon satanlar Balon alanlar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Haber: Fazıl ERÜŞ

Van’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı. Ancak bazı çocuklar 23 Nisan’ı bayramdan uzak balon, su, çekirdek satarak geçirdi. 23 Nisan'ın iki yüzü 'balon alan çocuklar' ve 'balon satan çocuklar' olarak kendini bir kez daha gösterdi.

Sabah saatlerinde Van Valiliği bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan törene Yaşar Kemal Parkı’nda devam edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliklere her yıl aynı okulların davet edildiğini belirten vatandaşlar okullar arasında ayırım yapıldığını iddia ettiler. Bu durumun doğru olmadığını dile getiren vatandaşlar Milli Eğitim yetkililerinin daha dikkatli olması gerektiğini söylediler.

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen program, anaokulu öğrencilerinin “Kına gecesi” oyunuyla başladı. Minik öğrencilerin sergilediği oyun, izleyenlerden büyük beğeni aldı. Şiir, kompozisyon ve resim dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesiyle dokuz okulun halkoyun ekibi Van yöresine ait oyunları sahnelediler. Van Öğretmen Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından mini bir konserin de verildiği kutlamalara Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, kurum amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Kutlamaların yapıldığı parkta güneşli havayı fırsat bilen bazı veliler ise semaver yakarak hem piknik yapmanın hem de bayramı çocuklarıyla yaşamanın keyfini çıkardılar.

KENDİ BAYRAMLARINDA ÇALIŞTILAR

Yaşar Kemal Parkı’nda düzenlenen törenin coşku içinde kutlandığı dakikalarda maddi durumu iyi olmayan çocuklar kendi bayramlarında çalıştı. Sokaklarda, parklarda ekmek parası için ağır, sağlıksız ve zor şartlarda çalışan çocuklar duygularını gazetemizle paylaştılar. Kendi bayramlarının farkında dahi olmayan ve çalışan çocukların, akranlarına imrenerek baktıkları dikkatlerden kaçmadı.

23 NİSAN ONUN İÇİN BURUK GEÇTİ

Yaşıtları çocuk bayramını kutlarken Mimar Sinan Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Ercan İpek de, aile ekonomisine katkıda bulunmak için etkinliklerin düzenlendiği Yaşar Kemal Parkı’nda su sattı. 23 Nisan’ın kendisi için buruk geçtiğini belirten İpek şunları söyledi: “Herkes ailesi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ile kutlarken ben burada su satıyorum. Yaptığım işten utanmıyorum. Ancak keşke yetkililer bize yardımcı olsa da böyle bir günde çalışmak zorunda kalmasak. Ama maddi durumumuz çok kötü. Bu nedenle çalışmak zorundayız. Şuan okuyorum. Gelecekte aileme yakışır biri olmak istiyorum. En büyük hayalim okuyup polis olmak.”

23 NİSAN HERKESİN BAYRAMI OLMALIDIR

Her çocuk gibi o da bu bayramı arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ailesiyle geçirmek istiyor. 23 Nisan bütün çocuklar için... Koç İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencilerinden Suat İpek çekirdek satarak bayramı geçirdi. Bu durumun kendisini yıldırmayacağını dile getiren İpek, “Kimse keyfinden çalışmaz. Okul harçlığımızı çıkarmak için böyle bir günü değerlendirmek istedik. Arkadaşlarımızı izlerken bile mutlu olabiliyoruz. Büyüdüğümde polis olmak istiyorum.”dedi.

BAYRAMLARDA YÜZLERİ GÜLÜYOR

Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencilerinden Ebuzer İşler ise son olarak şunları söyledi: “Bazen anne babamızdan harçlık istemeye utanıyoruz. Çünkü maddi durumumuz çok iyi değil. Balon satarak aileme katkıda bulunuyorum. Çok fazla para kazanamıyoruz. Ancak böyle özel günlerde, bayramlarda işlerimiz çok iyi. Ben de büyüdüğümde öğretmen olmak isterim.”




Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -Fazıl Erüş