Bal üreticilerinin birçok sıkıntısı var!

Van'ın İpekyolu İlçesinde bir araya gelen bal üreticileri birlik çatısı altında toplandı. İlçedeki bal üreticileri birlik çalışmalarını tamamladıktan sonra Şişli Öğretmenevi'nde ilk genel kurul toplantısını yaptı. Tek liste ile

VAN 27.03.2015 10:47:56 0
Bal üreticilerinin birçok sıkıntısı var!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Van'ın İpekyolu İlçesinde 'İpekyolu Bal Üreticiler Birliği' kuruldu. İlçede arıcılık işiyle uğraşan üreticileri bilinçlendirmek, arıcılığı geliştirmek, bal üretimini artırmak, bal satışlarında oto kontrolü sağlamak, üreticileri arıcılığa teşvik etmek ve üreticilerin organize çalışmalarını sağlamak amacıyla kurulan İpekyolu Bal Üreticiler Birliği, Şişli Öğretmenevinde ilk genel kurul toplantısını yaptı. Tek liste ile yapılan seçimde ise Yusuf Öcal birlik başkanlığına seçildi.
Van'da üretilen balları, sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Öcal, kendisine destek veren üyelere teşekkür etti.
İpekyolu Bal Üreticiler Birliği'ne üye olan her bir üreticinin sıkıntısıyla ilgileneceğini ifade eden Öcal, amaçlarının kaliteli ve organik bal üretimini arttırmak olduğunu söyledi.
Bal üreticilerinin birçok sıkıntısı olduğunu ancak birlik altında bir araya gelerek bunu daha rahat çözebileceklerini vurgulayan Öcal, üye çalışmalarının da başladığını ve isteyen üreticilerin birliğe üye olabileceğini kaydetti.