BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Van'da yaşanan seri intihar vakaları nedeniyle önlem alma yoluna giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın emriyle Van'da oluşturulan komisyon, intihar vakalarının yaşandığı yerlerde araştırma çalışması başlattı.

VAN 7.07.2015 13:20:46 0
BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van'ın Özalp, Çaldıran, Erciş, Saray, Muradiye ve İpekyolu ilçelerinde geçtiğimiz Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, peş peşe yaşanan intihar vakalarında, çoğu kadın olmak üzere yaklaşık 30 kişi yaşamını yitirdi.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ
Vakaların basın ve sosyal medya aracılığıyla kamuoyunda yankı bulması üzerine harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Van Valiliğine bir talimat yazısı yazarak, intiharların araştırılması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, üniversite, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerin içinde yer aldığı bir komisyon kurulmasını istedi.

KOMİSYON KURULDU
Bunun üzerine Mayıs ayında, Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Büyükşehir Belediyesi ve bazı kadın derneklerinin içinde yer aldığı bir komisyon kuruldu.

Bu tarihten sonra komisyon, haftalık çalışma programına geçti.

ÖN TOPLANTILAR YAPILDI
İntihar vakalarının yaşandığı yerlerde araştırma yürütmesi amacıyla bir araya gelen kurumlar, önce kendi aralarında yöntem toplantıları düzenledi.

Her kurumdan bir kişinin yer aldığı komisyon, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öncülüğünde, sırasıyla YYÜ, KAMER, Van Kadın Derneği (VAKAD) ve son olarak da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde birer toplantı yaptı. 
Toplantılarda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Hane Halkı Anketi" ele alındı.

YERİNDE ARAŞTIRILIYOR
Komisyonun yürüttüğü ön hazırlık toplantılarının ardından şimdi de, vakaların yaşandığı mahallelerde araştırma çalışmaları yürütülüyor. 
Komisyon, önceki gün mahallelerde araştırma çalışmalarına başladı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün hazırladığı "Hane Halkı Anketi" doğrultusunda, vakaların yaşandığı yerlerde yaşayan, intihar edenlerin yakınlarına çeşitli sorular sorularak, intihar vakalarının nedenleri, sonuçları ve önlemleri tespit edilmeye çalışılıyor.
Komisyonun, üç ay içinde yaşanan ve bu süre içinde yaşanabilecek tüm intihar vakalarını tek tek araştırdıktan sonra bir rapor hazırlayarak bakanlığa sunacak.Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı