Bakan Zeybekci, AK Parti Kadın Kolları Genel Kurul Toplantısına katıldı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, çeşitli programlara katılmak üzere dün Van’a geldi. Bakan Çeybekci, Ferit Melen Havalimanında Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Vali Yardımcıları Mehmet Parlak, İshak Çınar, İl

VAN 16.04.2018 09:53:06 0
Bakan Zeybekci, AK Parti Kadın Kolları Genel Kurul Toplantısına katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

İlk olarak Edremit ilçesinde düzenlenen AK Parti Edremit İlçe Kadın Kolları 5. Olağan Genel Kurul Toplantısına katılan Zeybekci, burada partililere seslendi. İlçede görevlendirme yapılan belediyenin yürüttüğü çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Zeybekci, belediye başkanlığından geldiği için ziyaret ettiği kentleri her yönüyle incelediğini, muhteşem Van denizinin çevresinin, yürütülen çalışmalarla Vanlılara yakışır hale geldiğini ifade etti.
Van'ın bir turizm kenti, bölgenin de merkezi olduğunu söyleyen Bakan Zeybekci, "Başta İran olmak üzere bölgenin ticaret, eğitim, kültür ve sağlık merkezidir. Bu merkeze gözümüzün bebeği gibi bakmamız gerekiyor. Sadece nevruzda İran'dan Van'a gelen turist sayısı 200 bin. Onları burada iyi ağırlayabileceğimiz, ihtiyaçlarını giderebileceğimiz imkanlarımız olsa, bu alanda genişleme sağlasak çok isabetli olur." Dedi.
Bakan Zerbekci, AK Parti döneminde kadınların iş gücüne katılım oranında yüzde 20 olan oranın şimdi yüzde 34'lere yükseldiğini söyleyerek; “Türkiye olarak kalıcı şekilde dünyada ekonomi alanında destanlar yazmaya devam etmek istiyorsak kadınlarımıza ihtiyacımız var. Anne hassasiyetiyle ak davayı alarak bu günlere getirdiniz. Bu noktada da AK Parti öncesinde ve sonrasında nereden nereye gelmişiz? 2003'te öğretmen nüfusuna bakıldığında erkekler yüzde 60'ın üzerinde kadınlar yüzde 40’ın altındaydı şimdi kadınlar yüzde 58'de. Üniversitede öğretim üyelerinde kadınlarda yüzde 30 iken şimdi dengeyi sağladık. Sizlerden özellikle önümüzdeki dönemlerde sanayi ticaret odalarında, borsalarda, esnaf odalarında yönetimlerde hatta başkanlıklarda görev almasını istiyoruz." diye konuştu.
15 Temmuz'un bir işgal girişimi olduğunu ve hiçbir zaman buna darbe girişimi demediğini de söyleyen Bakan Zerbekci, şu ifadeleri kullandı: “15 Temmuz'dan önce 7 haziran seçimlerinde benim Kürt kardeşlerimin duygularını, onların kimliklerini, hassasiyetlerini ve mağduriyetlerini sömürerek siyaset yaptığını iddia eden bir parti, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne ve TBMM'de siyaset yapacağına dair söz verdi mi milletin huzurunda? Benim kardeşlerim de bunlara oy verdi mi? Madem bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne, birliğine, beraberliğine, demokrasisine ve hukuk sistemine bağlı kalacağız dediniz, milletimiz de 80 milletvekili verdi mi? Ne oldu, seçimlerden sonra hep birlikte yemin ettik. Bunların sahipleri, ne yapıyorsunuz, ne demek birlik, beraberlik, bütünlük, ne demek. Görmüyorsunuz hazırlık yaptık. Suriye’de, Irak'ta. Siz de içeriden dediler. Temmuz ayında çukur siyasetini başlatmadılar mı? Kardeşi kardeşe kırdırmaya kalkmadılar mı? 1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye'nin her yerinde terör. Hepsinin sahipleri aynıydı. 12 Eylül'den önceki sahipleri de aynıydı. 12 Eylülden sonra da başımıza bela edilen tüm terör örgütlerinin sahipleri aynıdır. 15 temmuz işgal girişimiydi. Son ümit olarak da 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal etme girişimiydi. Basit darbe girişimlerinde hiçbir zaman masum insanların üzerine kin ve nefretle saldırılmadı, uçaklarla bombalanmadı, ateş edilmedi. 15 temmuz gecesi meclisteydik. Böyle bir nefret görmedik. Üzerimize ateşler açıldı. 15 Temmuz'daki işgal girişimi, bu milletin dünya demokrasi tarihine geçecek bir demokrasi devrimi, zaferidir. 15 Temmuz'un hemen ardından Türkiye, kimseye muhtaç olmayacak bir seferberlik başlattı.”
“Kim ne yaparsa yapsın, ne derse desin 2017 bereketli bir yıldı her alanda." diyen Zeybekci; AK Partililerin yeni bir zafere imza atarak bu ülkenin tarihi değiştirdiğini, bir daha bu ülkede asla ve asla kıytırık koalisyonlarla millete zulmeden koalisyon hükümetlerinin olmayacağını söyledi. 
Şu anda yüzde 50 artı 1 oyu ana muhalefetin almasının mümkün olmadığını belirten Zeybekci, CHP’yi eleştirdiği konuşmasında, “Başımız dik elhamdülillah. Van'ın her yerinde başımız dik yürüyecek bir tek parti mensupları vardır o da AK Partililerdir. Başka kimse dolaşamaz. Ne yaptınız ki dolaşacaksınız?" dedi.
Zey.ekci; “İslam coğrafyasının çadır direği Türkiye'dir. Onun için bize saldırıyorlar. Bu çadır direğini elinde tutan bir tek lider vardır o da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun için bu direk ilelebet ayakta duracaktır. 7 düvel bir araya gelmiş, hepsinin oklarının hedefinde Türkiye var. Komedi tutturmuşlar gidiyorlar. 1 milyonun üzerinde çocuk kadın yaşlı tanımadan katlettiler. 10 milyon insan yerinden oldu. Kim yaptı bunu, zalimler yaptı. Kim göz yumdu? Bugüne kadar göz yumanlar orada. Ancak bu güne kadar yüreği yanan da Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan. Kimyasal silah önceden de kullandı, şimdi de kullandı. Katliamın her türlüsüne müdahale edilmeliydi. Göstermelik de olsa müdahale ettiler. Ama bu milletin vicdanı soruyor. Öteki silahlarla katletmek serbest mi? Madem cezalandıracaktınız saraylarını neden başına yıkmadınız? Tarih bunun hesabını mutlaka soracaktır. Müslüman uyanık olacak. Müslüman en önden gidecek her alanda. Bu tuzaklara düşmeyecek. Bu ülke bir destan yazdı. 15 yılda bir destan yazdı her şeye rağmen. Bu destan hanım kardeşlerimizin, seçim çalışmalarda patlayan ayaklarınızın destanıdır." şeklinde konuştu.
Haber: Mürsel Öner

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi