Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci; “Aklıselim hareket etmek zorundayız“

Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün organizasyonu ile düzenlenen ‘Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri’ bilgilendirme toplantısına katılmak üzere Van'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, önemli açıklamalar yaptı

VAN 16.02.2018 19:41:16 0
Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci; “Aklıselim hareket etmek zorundayız“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Bakan Yardımcısı Çitci şunları söyledi; "Van’a çok önemli yatırımlar yaptık, bunlardan biri de Kapıköy Sınır Kapısı… Mayıs ayı içerisinde burayı açacağız. Zaman zaman sosyal medyada ve farklı yollarda bir takım olumsuz şeyler görüyoruz. Biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Bunu yayan arkadaşlara söylemek isterim ki; bizim amacımız üzüm yemek olmalıdır, amacımız bağcıyı dövmek olmamalıdır. Biz hiçbir şekilde hiçbir şeyin mazeretine sığınmayacağız, gereğini yapacağız. Gördüğünüz gibi gereğini de yaptık. Ancak beni üzen bir şey var ki onu da ifade etmek istiyorum; Sanki Van’a turist gelmese birileri çok mutlu olacak. Büyük bir yatırım yaparken bazı küçük şeyleri ortaya atmak çok doğru değil. Mutlaka gereğini yapacağız. Sayın Valimiz burada, bölge müdürümüz burada anında yetişip gereğini yapacaklardır. Bir bütün olarak hepimiz aklıselim hareket etmek zorundayız. Van’ın ekonomisi, ticareti ve turizmi açısından bunu yapmak zorundayız."
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Van-İran arasında yer alan Kapıköy Sınır Kapısı’nın Mayıs ayında açılacağını yineledi. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, 'Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri Bilgilendirme Toplantısı’na katılmak için dün Van’a geldi.
Toplantı öncesi Çiftci ve Seymenoğlu, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti.  
Ziyarette kısa bir konuşma yapan Van Valisi Murat Zorluoğlu, “Sayın bakanımızla yakın bir teşvik-i mesaisi içerisinde çalışıyoruz. Başta Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın ilimize tehalük eden hizmetleri olmak üzere ilimizi ilgilendiren tüm kamu hizmetlerinde Sayın Bakanımız Ankara’da bize her zaman destek oldu, olmaya da devam ediyor. İnşallah hükümetimizin de, bakanlıklarımızın da Van’a pozitif ayrımcılığı devam edecek ve 2018 yılı içerisinde de hem Gümrük Ticaret Bakanlığı olarak, hem de diğer bakanlıklar olarak ilimize çok daha fazla kamu yatırımları ve hizmetlerinin geleceğine biz yürekten inanıyoruz. Tekrar Sayın bakanımıza bu güzel ziyareti için teşekkür ediyoruz” dedi.
 

“VAN’A ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTIK”
Daha sonra söz alan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, hükümet olarak Van’a önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek şunları söyledi:
“Öncelikle ben sayın valimize bu sıcak karşılaması için sonsuz teşekkür ediyorum. Van, bölgenin en merkezi, en önemli illerinden birisi, bölgenin deyim yerindeyse tamamıyla depo ili ve bölgenin itici gücü. Bu anlamda da Van çok çok önemli. Ak Parti Hükümetlerimiz döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın çok özel ilgi gösterdiği, sahiplendiği ilimiz Van. Bu anlamda da Ak Parti Hükümetleri döneminde çok ciddi yatırımlar aldı, çok önemli hizmetler aldı. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda bakanlık olarak biz de yine Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın talimatı ile burada önemli yatırımlar yaptık ve bundan sonraki süreçte de yapacağız inşallah. Bakanlık olarak Kapıköy Sınır Kapımız, yine buradaki laboratuar depolama merkezimiz, lojistik vs. Bugün de buraya Kooperatifçilik Genel Müdürümüzle birlikte geldik, inşallah enerji kooperatifleri üzerine bir çalışmamız, bir bilgilendirme toplantımız olacak ve buradaki arkadaşlarımızı, dinamikleri harekete geçirmeye çalışacağız. İnşallah onlarla güzel bir iş birliği ile Van’a güzel bir hizmet daha sunmak için buradayız. Tabii bizi her geldiğimizde mutlu eden hakikaten burada Ak Parti Hükümetlerimizin çok ciddi yatırımları ve bununla birlikte Sayın Valimizin Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte Van’da çok büyük değişim ve dönüşümü görüyoruz. Bud a bizi çok çok mutlu ediyor. Belediyemizin bu yatırımları, Van’da Ak Partili Hükümetlerin yapmış olduğu yatırımları hakikaten bir güneş gibi farklı bir hava veriyor, bu da bizi mutlu ediyor. Son dönemde yapılan özellikle büyük projeler hem bizi hem de kamuoyunu çok heyecanlandırdı. Bu anlamda biz sayın valimize ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu yatırımlarla birlikte Van’ın geleceği bugünden çok çok daha iyi olacak, ondan eminiz. Bundan sonraki süreçte de inşallah bizler gerek burada, gerekse Ankara’da çok iyi bir işbirliği içerisinde  Ak Partili hükümetlerimizin buradaki yatırımlarının devamı için gayret göstereceğiz. Ben tekrar Sayın Valimize teşekkür ediyorum.”

 

“YANLIŞ BİR ALGI VAR”     
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci ile Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, öğleden sonra da Van Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü’nde Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nün organizasyonu ile düzenlenen Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, kooperatifçilikle ilgili yanlış bir algı olduğunu ve bunun değişmesi gerektiğini belirterek, “Memleketimizde kooperatifçilik konusunda ne yazık ki yanlış bir algı var. Bunun değişmesi gerekiyor. Önemli kooperatiflerimiz var. Bu algıyı değiştirmek için bizim çok çalışmamız gerekir.” dedi.
Van’a geliş amaçlarını da anlatan Seymenoğlu, “Bakanlık olarak burada bulunmamızın amacı da budur. Arkadaşlarımız teknik bilgileri verecekler ama asıl amaç bizim burada yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanma konusunda bir kooperatif model geliştirmek, buraya asıl geliş amacımız bu. İşyerlerinin çatısına olduğu kadar konutlarımızın çatısına da güneş panelleri döşeyebiliriz.” diye konuştu. 

 

"KAPIKÖY MAYIS’TA AÇILIYOR"
Daha sonra konuşan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci de, kooperatiflerin önemine değindi. 
Van’da gerçekleştirdikleri hizmetlerden en önemlilerinden birinin de Kapıköy Sınır Kapısı olduğunu ifade eden Çiftci, şunları söyledi:
“Van’a çok önemli yatırımlar yaptık, bunlardan biri de Kapıköy Sınır Kapısı… Mayıs ayı içerisinde burayı açacağız. Zaman zaman sosyal medyada ve farklı yollarda bir takım olumsuz şeyler görürüz. Biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Bunu yayan arkadaşlara söylemek isterim ki; bizim amacımız üzüm yemek olmalıdır, amacımız bağcıyı dövmek olmamalıdır. Biz hiçbir şekilde hiçbir şeyin mazeretine sığınmayacağız, gereğini yapacağız. Gördüğünüz gibi gereğini de yaptık. Ancak beni üzen bir şey var ki onu da ifade etmek istiyorum; Sanki Van’a turist gelmese birileri çok mutlu olacaktır. Büyük bir yatırım yaparken bazı küçük şeyleri ortaya atmak çok doğru değil. Mutlaka gereğini yapacağız. Sayın Valimiz burada, bölge müdürümüz burada anında yetişip gereğini yapacaklardır. Bir bütün olarak hepimiz aklıselim hareket etmek zorundayız. Van’ın ekonomisi, ticareti ve turizmi açısından bunu yapmak zorundayız."

 

LİSANSLI DEPOZİT
Van’a yapılan bir diğer önemli yatırımın da çiftçilerle ilgili olanı olduğunu söyleyen Çiftci, şunları kaydetti:
“Van için yine çiftçilerimizi ilgilendiren çok değerli bir projemiz oldu. Van Ticaret Borsası ve Yönetim Kurulu ile görüşmemizde lisanslı depozit çalışması başlattık. Çok önemli bir yatırım. Ankara’da şirketin müracaatını yaptılar, arkadaşlarım talimatı verdiler. Kısa sürede lisans sağlanacak.”
Konuşmaların ardından bakanlık uzmanları Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri konusunda bilgilendirmede bulundu.
Toplantı, soru-cevap bölümü ile son buldu. 
Haber: Adil HARMANCI-Mürsel ÖNER

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi