Bakan Kaya, Van'da öğrencilerle bir arada

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Van Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sürekli Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.

VAN 5.01.2018 16:47:20 0
Bakan Kaya, Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Büyükşehir Belediyesi'nin Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan üniversiteye hazırlık öğrencilerinin eğitim gördüğü 'Sürekli Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.
    Etüt merkezi ziyaretinde Bakan Kaya'ya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ak Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu ile Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu eşlik etti.
    Eğitim merkezi hakkında Vali Murat Zorluoğlu'ndan bilgi alan Bakan Kaya, sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilerle sohbet etti.
    Öğrencilerle birlikte sıraya oturan ve okul sıralarını çok özlediğini ifade eden Bakan Kaya, "Çok güzel bir yer olmuş burası, hem sıcak bir ortam hem de son derece güzel bir ortam. Bizler sınava hazırlanırken günde 500 civarında soru çözerdik. Sınava doğru 500 soru bulun arkadaşlar. Allah zihin açıklığı versin. Gönlünüze göre istediğiniz bölümlerde okumayı nasip etsin. Böyle güzel hizmetlerle yanınızda olan valimiz var. Bizde hükümet olarak bu tür kurumları destekliyoruz. Yanınızdayız. Arkanızdayız. Özellikle de bu bölgedeki kızlarımızın en iyi şekilde eğitim almasını istiyoruz. Sizleri burada görünce de mutlu oldum. Gurur duydum. İnşallah hepiniz üniversiteyi bitirin. Güçlü birer kadın olarak geleceğe hazırlanın. Sizlere Cumhurbaşkanımızın da selamlarını getirdik" dedi.
Öğrencilerle tek tek ilgilenen Bakan Kaya, "İmkanınız güzel mekanınız güzel gerisi sizlere kalmış, bol bol çalışacaksınız inşallah. Hepinizin en iyi şekilde okumanızı istiyoruz. Sizlere güvenen bir Türkiye var. Seçilme yaşını 18'e indirdik. Bizler Türkiye'nin kadınlarını güçlendirmek istiyoruz. O yüzden de yanınızdayız. Arkanızdayız. Çalışmak sizden destek vermek bizden" diye konuştu.
Özellikle kız öğrencilerden daha çok çalışmalarını isteyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, sürekli eğitim merkezi etüt salonlarını da gezdikten sonra buradan ayrıldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi