Bakan Kaya Engelsiz Yaşam Akademisi'nin açılışına katıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Van'ın İpekyolu ilçesinde Engelsiz Yaşam Akademisi'nin açılışına katıldı.

VAN 16.11.2017 11:39:16 0
Bakan Kaya Engelsiz Yaşam Akademisi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın İpekyolu ilçesinde yaklaşık 35 bin engellinin topluma entegre olabilmesi adına hayata geçirilen Engelsiz Yaşam Akademisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından hizmete açıldı.

İpekyolu Belediyesinin uygulamaya koyduğu Engelsiz Yaşam Akademisi'nin açılışında katılımcılara hitap eden Kaya, söz konusu akademinin engellileri sosyal yaşamın içine kazandırdığını söyledi.

Kaya, "Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında yer almalarını sağlamak, sosyal hayata katılımlarında önlerindeki tüm engelleri kaldırmak bakanlık olarak temel hedefimizdir. İpekyolu Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi'ni, vereceği hizmet alanı nedeniyle çok anlamlı ve değerli buldum." dedi.

Van Valisi Murat Zorluoğlu da dezavantajlı vatandaşların hayatını kolaylaştıran ve yaşam konforunu artıran bu tür projelere destek vereceklerini bildirdi.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ise şunları söyledi: "İpekyolu Belediyesi olarak 4 ay gibi kısa bir zamanda atıl bir binayı bakım-onarımdan geçirerek, modern iç donanımı, bahçesi, parkı ve spor sahası ile Türkiye'de örnek bir proje olarak ortaya çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Engelsiz Yaşam Akademisi sadece engellilere hizmet veren, onları sosyal hayata, topluma entegre eden bir merkez olmayıp, engelli bireylerin ailelerine de hizmet veren bir merkezdir. Ailelere kurs veren, psikolojik destek sağlayan, uzman desteği veren, seminer düzenleyen ve engelli bireylerin ailelerinin hayatını kolaylaştıran, geliştiren bir merkezdir."

Konuşmaların ardından akademinin açılışı yapılarak, Bakan Kaya ve beraberindekiler, Öztürk ile birlikte akademiyi gezdiler.

 

Çalışmalar hakkında bilgi alan Kaya'ya kursiyerler tarafından yapılan kara kalem portresi hediye edildi. (İLKHA)