Bakan Bayraktar: Konteynerlerde Oturanlar Depremdeki Evlerde Zarar Gören İnsanlarımız Değil

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 'Şu anda konteynerlerde oturanlar depremdeki evlerde zarar gören insanlarımız değil, Van'daki evsiz kalan insanlarımızdır ve bunlara da gerekli yardımları yapıyoruz' dedi.Çevre ve Şehircilik..

VAN 23.10.2013 21:03:49 0
Bakan Bayraktar: Konteynerlerde Oturanlar Depremdeki Evlerde Zarar Gören İnsanlarımız Değil
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Şu anda konteynerlerde oturanlar depremdeki evlerde zarar gören insanlarımız değil, Van'daki evsiz kalan insanlarımızdır ve bunlara da gerekli yardımları yapıyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Meclis Genel Kurulu'nda Van depremine ilişkin milletvekillerinin konuşmalarına yanıt verdi.

Van depreminin üzerinden iki yıl geçtiğini belirten Bakan Bayraktar şöyle dedi:

"Bu depremde kiracı olsun, hak sahibi olsun, mal sahibi olsun veya hak sahibi olmasın ruhsatlı evde, ruhsatsız evde gerek kendi evinde otursun gerekse de işgalci olarak otursun, deprem sırasında depremden zarar gören evlerde oturan tüm insanlarımızı biz hak sahibi kabul ettik hiçbir ayrım gözetmeksizin. Şu anda konteynerlerde oturanlar depremdeki evlerde zarar gören insanlarımız değil, Van'daki evsiz kalan insanlarımızdır ve bunlara da gerekli yardımları yapıyoruz."

"Van'da 104 şantiyede 25 bin 172 konut inşaatı yapılmaktadır" diyen Bayraktar şöyle devam etti:

"Bunların bir kısmı teslim edildi, bir kısmının da inşaatları devam ediyor. Bu kapsamda 12 lise, 29 ilköğretim okulu, 80 ahır ve bunun mütemmimi yurt binaları, ısı merkezleri, 34 cami, 17 ticaret merkezi, 3 pansiyon, 3 sosyal tesis, belediye hizmet binası, 10 aile sağlık merkezi, 3 eczane, 17 büfe, 4 küçük çaplı hastane, 2 sağlık ocağı, engelsiz yaşam merkezi, 34 karakol, arıtma tesisleri, 3 köy konağı ve yine çeşitli kamu binaları yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Köylerde de şu anda 6 bin tane konut, vatandaş tarafından evini yapana yardım metoduyla yapılıyor ve bunlar da yine benim bakanlığım tarafından denetleniyor. Bunlar da hızlı bir şekilde devam ediyor."