Bakan açıkladı velilere rahat nefes aldı

Okul ‘servislerinin kaldırılması’ konusuyla ilgili Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan son sözü söyledi. Elvan 'Resmi kurumlara ait servislerin kaldırılması düşünülebilir ama özel kesime ait servisler kaldırılamaz' dedi.

VAN 25.11.2014 11:03:01 0
Bakan açıkladı velilere rahat nefes aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, servislerin kaldırılması ile ilgili "Resmi kurumlara ait servislerin kaldırılması düşünülebilir ama özel kesime ait servisler kaldırılacak gibi bir şey söylemek mümkün değil. Hukuken de söz konusu değil" diye konuştu.

TÜRKİYE ATILIM DÖNEMİ YAŞAYACAK

Akşam gazetesinin haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı dönüşüm programları kapsamındaki tartışmaları değerlendiren Bakan Lütfi Elvan, şunları söyledi: “Arkadaşlarımız özellikle enerji verimliliği konusunda çalışma yaparken bazı tedbirler ortaya koymuşlar. Bunlardan bir tanesi de metronun, özellikle raylı sistemlerin geçtiği bölgelerde insanların, metro ve raylı sistemlere daha kolay ulaşabileceğini düşünerek yapılan bir çalışma.”

LONDRA MODELİ DÜŞÜNÜLEBİLİR

Enerji verimliliğini arttırıcı birtakım tedbirler alınacağını dile getiren Elvan, kent merkezlerine girişlerin paralı olmasına yönelik belediyelerin bir çalışma yapacaklarını söyledi ve ekledi “Londra'da olduğu ‘Belirli merkezlerin paralı yapılması halinde yığılma azalabilir mi?’ gibi birtakım çalışmalar olacak. Vatandaşlarımızı rahatsız edici, vatandaşlarımızın beklentilerini ortadan kaldırıcı bir karar alınması söz konusu olamaz.”