VATBO Başkanı Toprak Bahçesaray'da

Van Ticaret Borsası Başkanı Selman Toprak, Van'ın Bahçesaray ilçesini ziyaret etti.

BAHÇESARAY 27.11.2013 15:41:50 0
VATBO Başkanı Toprak Bahçesaray
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Bahçesaray Kaymakamı ve Tarım İlçe müdürü ile görüşmeler yapan VATBO Başkanı Toprak, daha sonra ilçede bulunan bazı okullarda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından gönderilen hediyeleri öğrencilere dağıttı.
Geçtiğimiz ay yapılan protokol ile
Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Hakkâri'yi Van Ticaret Borsası faaliyet alanında dâhil eden VATBO Başkanı Selman Toprak, temsil büroları açılacak olan ilçeleri ziyaret etmeye devam ediyor. Ziyaretler kapsamında Bahçesaray'a gelen Toprak, burada Kaymakam Tarık Açıkgöz ile bir süre görüştü.

TOPRAK "BAHÇESARAY, BORSA HİZMETLERİNİ YERİNDE ALACAK"
Başkan Toprak ilçelere verdiği önemi anlatarak, "
Bahçesaray ciddi anlamda önem verdiğimiz ilçelerimizden biri. Ulaşım ve iklim şartları olarak en zor ilçelerimizden biri. Amacımız burada da ilerleyen dönemde bir temsil bürosu açarak buradaki vatandaşların borsa işlemleriniz yerinde ve zamanında görmesi. Bununla birlikte ilçede ciddi bir ceviz ve bal potansiyeli var. İki ürünle ilgili nasıl bir çalışma yapabiliriz, bunu istişare etmek için geldik. Ayrıca önümüzdeki sezon için tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yönelik toplantılar, seminerler, eğitimler vermek için çalışma başlattık" dedi.

KAYMAKAM AÇIKGÖZ "ÜRÜNLERİMİZİ DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM"
Kaymakam Tarık Açıkgöz ise, ziyaretten dolayı memnun olduğunu ifade ederek "Sayın Toprak'ı hem yeni yönetimi ve ekibi ile bu göreve seçildikleri için hem de Hakkâri ve ilçelerle ilgili çalışmaları nedeniyle kutlamak istiyorum. Bu ziyaret umarım faydalı sonuçları beraberinde getirecektir. Biz, çiftçilere ve üreticilere eğitimler, seminerler veya borsanın uygun göreceği tüm çalışmalar için elimizden gelen desteği sunacağız. Tabi burada bahsettiğimiz ceviz üretimi istediğimiz manada gerçekleşmiyor. Yani Allah'ın bu ilçeye bahşetmiş olduğu bir güzellik, dört bir yanı ceviz ağacıyla dolu bir ilçe ancak üretim veya bu işin ticari manada dönüşümü henüz yok. Bunu yapabilecek çalışmaların ilerde oluşmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.
Başkan Toprak daha sonra, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan kesimlerle ilgili bilgi almak için İlçe Tarım Müdürlüğünü ziyaret etti.

VATBO, ÖĞRENCİLERİ DE UNUTMADI
VATBO Başkanı Selman Toprak,
Bahçesaray ziyaretlerinin ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Kasım Erva ile birlikte Hakkıbey İMKBYibo'da öğrencilere TOBB tarafından gönderilen hediyeleri dağıttı. Dönüş yolunda Bahçesaray yolu üzerinde bulunan Çatak ilçesine bağlı Yukarı Narlıca Köyü İlköğretim Okulu'na geçen Başkan Toprak, öğretmenlerle görüştü. Okulun durumu ile ilgili bilgi alan Toprak, öğrencilerle bir süre sohbet edip hediyelerini verdi.

Bişar Ulutaş /VAN