B. Vanspor, Bafra'ya Acımadı: 4-2

TFF 3. Futbol Ligi 3. Grup'ta mücadele eden temsilcimiz B. Vanspor, evinde oynadığı karşılaşmada, Bafraspor'u 4-2 mağlup etti.

VAN 20.10.2013 17:25:33 0
B. Vanspor, Bafra
Tarih: 01.01.0001 00:00

B.Vanspor saat 15:00'te başlayan maçta Cahit Yahya Sönmez teknik sorumluluğunda sahaya; Serkan, Sabahattin, Birol, Mazlum, Emrah, Salih, Yunus, Ümit, Semih, Aykut ve Volkan ilk onbiri ile çıktı.
Bafraspor ise sahaya; Savaş, Tuna, Emre, Gökhan, Mustafa, Abdulsamet, Serkan, Hami, Burhan, Bünyamin ve Batınay ilk onbiri ile çıktı.

Karşılaşmaya Bafraspor başladı.
1. dakikada gelişen Bafraspor atağında Bünyamin ortaladı, Abdulsamet iyi vuramadı.
6. dakikada B.Vanspor golü buldu. Salih'in ortasında Birol iyi yükseldi, kafayı vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-0
14. dakikada Bafraspor eşitliği yakaladı. Soldan gelişen atakta
Serkan Güzel bir orta açtı, Gökhan dokundu ve durumu 1-1 yaptı.
20. dakikada gelişen B.Vanspor atağında ceza alanı dışında Salih sert şut çekti, top dışarı gitti.
37. dakikada Bafraspor atağa kalktı. Sağdan atılan ortaya Hami kafa vurdu, top auta gitti.
39. dakikada B.Vanspor öne geçti. Birol'un düşürülmesi sonucu hakem penaltıyı gösterdi. Volkan fileleri havalandırarak takımını bir kez daha öne geçirdi:2-1
45. dakikada B.Vanspor organize bir atak geliştirdi. Emrah ortaladı, Semih indirdi, Aykut'un vuruşunda top az farkla auta çıktı.
B.Vanspor, soyunma odasına 2-1 üstünlükle girdi.

İkinci yarıya B.Vanspor Yunus-Medeni değişikliğiyle başladı.
47. dakikada gelişen B.Vanspor atağında ceza alanı içinde Medeni'nin vuruşunda top auta çıktı.
53. dakikada Bafraspor atağında Burhan ortaladı, Bünyamin'den önce B.Vanspor kalecisi Serkan topu tokatlayarak uzaklaştırdı.
57. dakikada B.Vanspor'da Aykut'un yerine Burak oyuna dahil oldu.
64. dakikada B.Vanspor atağında Mazlum ara pası ile Emrah'ı topla buluşturdu. Bu oyuncu Salih'i gördü, Salih kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top kalecide kaldı.
67. dakikada B.Vanspor üçüncü golü buldu. Volkan'ın kullandığı köşe vuruşunda Bafraspor topu uzaklaştıramadı. Uzak kale dibinde topu iyi takip eden Mazlum takımını iki farklı üstünlüğe taşıdı:3-1
75. dakikada
Bafra golü buldu. Bafraspor atağında Hami'nin vuruşunda Salih topu kale çizgisinden çıkardı, ancak devamında gelişen pozisyonda Bafraspor'lu oyuncu yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Seyithan'ın penaltı vuruşunda Bafraspor durumu 3-2'ye taşıdı.
79. dakikada B.Vanspor bir kez daha topu çizgiden çıkardı. Yılmaz'ın şutunu bu kez Mazlum çizgiden çıkararak takımına rahat bir nefes aldırdı.
82. dakikada Bafraspor net bir gol daha kaçırdı.Kazanılan serbest vuruşu Serkan kullandı, top direği yalayarak, fileleri de havalandırarak dışarı gitti.
83. dakikada B.Vanspor'da Volkan'ın yerine Mustafa oyuna dahil oldu.
85. dakikada B.Vanspor penaltıdan durumu dördüncü golü attı. Medeni'nin ceza alanı içinde düşürülmesini hakem penaltı olarak yorumladı, aynı oyuncunun kullandığı penaltı atışında B.Vanspor bir kez daha gol sevinci yaşadı:4-2
90. dakikada Bafraspor net bir gol daha kaçırdı. Serkan'ın sert ve düzgün vuruşunu, B.Vanspor kalecisi Serkan aynı güzellikle kornere tokatladı.
Uzatmalarda B.Vanspor'lu Emrah şık çalımlarla ceza alanına girdi, vuruşunda top az farkla auta çıktı.
Karşılaşmada başka gol olmadı ve B.Vanspor rakibini 4-2 mağlup ederek puanını 14'e yükseltti.
Grupta oynanan karşılaşmalarda;
Menemen Belediyespor evinde Ayvalıkgücüspor'u 2-0 yenerek 18 puanla liderliğini sürdürürken, İstanbulspor ise Arsinspor'u 3-1 mağlup ederek 17 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.
Keçiörengücüspor evinde
Kocaelispor'u 2-1 mağlup ederek 15 puanla üçüncü sırada yer alırken, Yeni Diyarbakırspor evinde DenizliBüyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak 14 puanla dördüncü sırada yer aldı.
B.Vanspor aldığı galibiyetle 14 puanla beşinci sıraya yükselirken,
Gölcükspor ile Ayvalıkgücüspor da aynı puanla 6. ve 7. sırada yer aldı.

Van Bölge Gazetesi - Bişar Ulutaş