Ayanıs kazı ekibinden Kaymakam Sarı’ya ziyaret…

Ayanıs Kalesi’ndeki kazı çalışmalarını yapan Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Işıklı ve ekibi, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı’yı makamında ziyaret ederek teşekkür plak

VAN 25.08.2016 18:26:48 0
Ayanıs kazı ekibinden Kaymakam Sarı’ya ziyaret…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ayanıs Kalesi’ndeki kazı çalışmalarının bu yılki çalışmalarının sonuna gelinmesinin ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Işıklı ve ekibi, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı’yı makamında ziyaretti.

    Yapılan çalışmalardan dolayı Kaymakam Sarı’ya teşekkür eden ekip önemli bir tarihin gün yüzüne çıkarılmasının önemli olduğunu dile getirdiler. Titizlikle yapılan kazı çalışmalarının tarihi eserler açısından önemine vurgu yapılırken bu tarihi eserlerin gelecek nesillere aktarılması yönünden önem teşkil ettiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Işıklı ve ekibi tarihi dokunun korunmasında gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür plaketi ve kazı ile ilgili fotoğraf hediye etti.

    Konu ile ilgili açıklama yapan Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı, “Biz Kaymakamlık olarak kazı çalışmaları için elimizden gelen maddi ve manevi yardımları yaparak sizleri de yakından takip ederek çalışmaları Adım adım takip etmeye çalıştık. Taş ve kerpiç işçiliğinin yanı sıra tapınak bölümündeki süsleme ve surlardaki kabartmalarla dünya üzerindeki en önemli ve özel Urartu tapınaklarından biri olan Ayanis Kalesi’ndeki bu yılki kazı çalışmalarında çok önemli bir buluntu gün yüzüne çıkardınız. Kazı çalışmaları ileriki yıllarda da devam edecek ve bizler Kaymakamlık olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Şahsım ve Tuşba halkı adına Prof. Dr. Mehmet Işıklı ve ekibine teşekkür ederim” dedi.