Atık Su Arıtma Tesisi İşletmesi VASKİ'ye devredildi

Yaklaşık olarak 2 yıldır verimli bir şekilde işletilmeyen Edremit ilçesi TOKİ afet konutları atık su arıtma tesislerini VASKİ devraldı. Çevreye verdiği zarar, yaydığı pis koku ve Van Gölüne arıtılmadan akan atık sular ile zaman za

VAN 4.03.2015 23:16:00 0
Atık Su Arıtma Tesisi İşletmesi VASKİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Edremit ilçesi TOKİ Afet konutları atık su arıtma tesisi, verimli bir şekilde işletilememesi sonucu çok ciddi sıkıntılara sebebiyet verdi. Zaman zaman tesiste meydana gelen arızalar çevreye son derece kötü kokular saçtı, Van Gölü'nün kirlenmesine sebep oldu. Yaşanan sıkıntılardan kaynaklı birçok şikayetin yapıldığı tesis bundan böyle VASKİ Genel Müdürlüğünce işletilecek.
Konuya ilişkin VASKİ tarafından yapılan açıklamada; "Kanalizasyon Daire Başkanlığımızca tesiste revize çalışmaları başlatılmış, teknik personelce yapılan incelemeler ve hazırlanan ön raporlar incelenerek yüklenici firmaya sunulmuş ve gerekli teknik destek verilmiştir. Tesis kış mevsiminin zor şartları altında aşamalı olarak elektriksel ve mekaniksel arızaları giderilmiş olup tesis işletmeye alınmıştır. Sonuç olarak 2 ay süresince yapılan günlük gözlem ve kontroller sonucu arıtma tesisinin fiziksel ve biyolojik olarak deşarj standartlarını sağladığı tespit edilmiştir.
Çalışmalar günlük olarak raporlandırılmış, çevre halkını rahatsız eden kötü koku giderilerek halkın mağduriyeti giderilmiş ve Van Gölü kirliliğinin önüne geçilmiştir. Edremit ilçesi TOKİ afet konutları atık su arıtma tesisinde VASKİ başkanlığınca çalışmalar halen devam etmektedir. Edremit atık su tesisi halen ciddi eksiklerinden dolayı tesisinin VASKİ'ye tam devri için çalışmalar sürüyor." 
/ Haber Merkezi
Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -