Ateşyan, Vali Zorluoğlu’nu ziyaret etti

Akdamar Kilisesi’nde düzenlenen ayine başkanlık etmek üzere Van'a gelen Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Cumartesi günü Vali Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti.

VAN 8.09.2018 18:55:55 0
Ateşyan, Vali Zorluoğlu’nu ziyaret etti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Episkopos Sahak Maşalyan ile Patrik Genel Vekil Yardımcısı Rahip Mağakya Beskisizyan’ın da eşlik ettiği ziyarette konuşan Vali Zorluoğlu, şunları söyledi:
“Yarın 2014 Eylülünden sonra burada yeniden Akdamar Adasında bir ayin gerçekleşecek. Bu bizim açımızdan son derece memnuniyet verici bir hadisedir. Güvenlik münazaralarıyla 3 yıldır yapılamayan bu ayinin bu yıl yeniden ilimizde gerçekleşiyor olması, güven ortamının tam anlamıyla yeniden bölgemizde tesis edilmiş olmasını da gösteriyor. Bu nedenle Ateşyan ve cemaatine müteşekkiriz. İnşallah bugün ve yarın ilimize ayin için gelen konuklarımız çok güzel vakit geçirirler. Biz ayinin huzur ve sükûn içerisinde yapılması ve gerçek anlamda kendi ritüellerine uygun şekilde gerçekleşebilmesi için Valilik olarak her türlü tedbiri aldık. İnşallah yarın hiçbir sorun sıkıntı yaşamadan bu ziyaretin ayin bölümü de gerçekleşecektir. Ben tekrar misafirlerimize teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.”

 

“MEZHEP AYRIMI YAPMADAN AYİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Misafirperverliğinden dolayı Vali Zorluoğlu’na teşekkür eden Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan da, “Valimizin misafirperverliği için hürmetlerimi sunuyorum. Bizler bu ülkenin, bu şehrin vatandaşıyız. Güvenlik sorunları nedeniyle ayine 3 yıl ara verdik. 2010’da ilk ayinimizi yapmıştık ve 2014 yılına kadar devam etti. 2015 yılından itibaren terör olaylarından dolayı ibadet yapamadık. Çok şükür görüyoruz ki ülkemiz ve Van şehrimiz artık huzur içindedir. Bizler birlik ve beraberlik içinde din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan hep birlikte kardeşçe bu ayini gerçekleştireceğiz. Van’a gelmişken ilk görevimiz Valimize nezaket ziyaretinde bulunmaktır. Kendileri de bizi kabul ettiği için teşekkür ederiz” diye konuştu. 

 

“VAN’I TANITMAK SADECE AKDAMAR’LA OLMAZ!”
Van’a turist akışının sağlanması için sadece Akdamar ile yetinilmemesi gerektiğini ifade eden Ateşyan, şunları kaydetti:
“Van şehrimiz bilindiği üzere tarihi bir şehirdir. Tarihi varlıklarıyla dünyada bir isim. Ancak Van şehrimizi çok iyi tanıtmamız lazım. Bir nevi reklamını çok iyi yapmamız lazım. Sadece Akdamar’da yapılacak ayin döneminde halkın gelmesi yetmez, senenin her ayı, her döneminde turistleri, yabancıları buraya çekebilmemiz gerekiyor. Çünkü görülmeye değer çok güzel yerler vardır. Yarın da dünyanın her yerinden gelmiş olan Ermeni cemaatimizin üyeleriyle adada huzur içerisinde ayinimizi gerçekleştireceğiz. İnşallah patırtısız, boykotsuz bir ayin gerçekleştiririz. Bizler de huzur içerisinde kendi geldiğimiz yerlere döneriz.”
Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi