ASYA gönüllülerinden yardım seferberliği...

Kimse Yok Mu Derneği Van Şubesi Asya Arama Kurtarma Gönüllüleri, hazırladıkları ramazan kumanya paketlerini sokak sokak dolaşarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı. Kimse Yok Mu Derneği Van Şubesi Müdürü Önder Çolak, Ramazan ayı sonu

VAN 1.07.2015 18:35:03 0
ASYA gönüllülerinden yardım seferberliği...
Tarih: 01.01.0001 00:00
Kimse Yok Mu Derneği, Ramazan ayında 2 milyon kişiye iftar yemeği vermeyi, 150 bin aileye gıda kolisi dağıtmayı ve 10 bin çocuğa bayramlık hediye etmeyi planlıyor. Dernek bu çerçeve de Van'da kumanya dağıtımına devam ediyor. Derneğin bünyesinde faaliyet gösteren Asya Arama Kurtarma ekibi gönüllüleri de hazırladıkları ramazan kumanya paketlerini sokak sokak dolaşarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.
Dağıtım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Kimse Yok Mu Derneği Van Şubesi Müdürü Önder Çolak, "Van halkımızın sıkıntılı zamanlarında her zaman yanında olmuş Asya arama kurtarma ekibi gönüllülerimiz, ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek hazırladıkları kumanyaları ailelere ulaştırmak istediklerini bizlere beyan ettiler. Bu talebe ihtiyaç sahibi ailelerimiz adına çok sevindik ve bu konuda gönüllülerimiz ile beraber hemen harekete geçtik. Hazırlanan ramazan kumanyaları Asya Arama Kurtarma ekibi gönüllülerimiz tarafından sokak sokak dolaşılarak ailelere ulaştırıldı. Kumanyaları teslim alan ailelerin gözlerindeki sevinç ve mutluluk  karşısında  gönüllülerimiz gözyaşlarını tutamadı. Böyle manevi bir mutluluk yaşanmasına vesile olan Van Asya arama kurtarma ekibi gönüllülerimizden Allah razı olsun diyor hepsine yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum." dedi. 
Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda derneğe destek veren hayırsever ve gönüllüleriyle seferber olduklarını aktaran Çolak, "Ziyaret edilen evlerin bir kısmında ayrı bir yürek burkan manzaralar ve sıkıntılar ile karşılaşmaktayız. İnşallah Kimse Yok Mu Derneği Van şubesi olarak gücümüzün yettiğince ihtiyaç sahibi ailelerimizin bu sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını gidermek için faaliyetlerimizi artırarak devam edeceğiz." diye konuştu.
    Van, Hakkâri, Ağrı ve Iğdır illerinde bin aileye kumanya ulaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Çolak konuşmasına şöyle devam etti: "İnşallah hayırsever vatandaşlarımızın şubemizde kabul edeceğimiz bağışları ile bu hedefimize ulaşma noktasında gayret ve çalışmalarımız devam etmektedir. Ailelerin ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda bizlere destek vermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızın ayni ve nakdi bağışlarını şube merkezimizde kabul etmekteyiz. Derneğimizin banka hesap numaralarına da bağışlarını yapabilirler. Ayrıca vatandaşlarımız şubemizi ziyaret ederek derneğimizin faaliyetleri hakkında bilgi alabilir ve gönüllümüz de olabilirler."

Bölge Gazetesi Haber Merkezi