ASP'den, çocuklara tiyatro izleme fırsatı…

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerinde kalan çocuklar, Van Devlet Tiyatrosunun 'Kurbağa Prens' adlı çocuk oyununu izledi.

VAN 2.03.2015 16:42:05 0
ASP
Tarih: 01.01.0001 00:00
                Çocuk Evleri Müdür Vekili Nihat Işık, çocukların entelektüel kişiliklerine katkıda bulunmak için çeşitli sosyal-kültürel etkinlikler düzenlediklerini, daha önce de çocuklarla birlikte Van Devlet Tiyatrosunun "Kurşun Asker"  ve "Ayışığı Sirki" adlı çocuk oyununu izlediklerini belirtti. 

             Çocukların yaşamla bağlarını oyun ile kurduğunu belirten Çocuk Gelişim Uzmanı Yıldız Tekin, "Tiyatro, çocukların eğitiminde mutlaka kullanılması gereken bir sanat dalıdır. Çocuklar tiyatro ile dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerilerini geliştirirler. Kendilerini ve sorunlarını ifade edebilmeyi ve yorumlamayı öğrenirler. Çocuğun sosyal gelişimini hızlandırarak,  duygularını tanıma ve bunları ifade etmesi açısından bakıldığında çocukların duygusal gelişimine katkıda bulunur. Bu nedenlerde çocukların sanattan, tiyatrodan, yaratıcı dramdan mutlaka yararlandırılması gerekmektedir" dedi.

            Renkli ve canlı dekorlara süslenen oyunları ilgiyle izleyen çocuklar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Tiyatro gösterimi sonunda, Çocuk Evleri Müdürlüğünün yürütmüş olduğu hizmetler hakkında Van Devlet Tiyatrosu yetkililerine bilgi veren Nihat Işık, kendilerine sağlanan destekten dolayı teşekkür etti.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi