Askeri Arsalar Toki'ye Devredildi

Van şehir merkezinde bulunan rant değeri yüksek askeri arsalar Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) devredildi. TOK’nin lojman ve hizmet binası karşılığında aldığı arsalara iş merkezi ve konut yapması bekleniyor.

VAN 28.11.2014 14:04:27 0
Askeri Arsalar Toki
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van merkezinde uzun yıllar askeri birim olarak hizmet veren,  Van’ın sosyal yaşamına damgasını vuran,  ancak kentin büyüyüp gelişmesi ile birlikte zaman içinde şehirde sıkışarak işlevini kaybeden rant değeri yüksek askeri arsalar Milli Emlak Müdürlüğü kanalıyla TOKİ’ye devredildi.  TOKİ Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli askeri arsalara karşılık ihtiyaç duyulan yerlerde lojman ve hizmet binası yapacak.

 ARSALAR VAN’IN EN DEĞERLİ YERİNDE 

İl Jandarma Alay Komutanlığı, Merkez Komutanlığı,  Mahfel (Gazino-Orduevi)  Askeri Mahkeme, Seferberlik Tetkik Kurulu, depo, kademe, loj­man­ ve farklı amaçlarla kullanılan 49.200 metrekarelik bina ve arsaları Van’ın emlak değeri en yüksek semtlerinden Şerefiye mahallesinde bulunuyor.

 ARSALAR SATILABİLİR

TO­Kİ­’ye dev­re­di­len arsaların “Top­lu Ko­nut İda­re­si Baş­kan­lı­ğı Sa­tış, De­vir, İn­ti­kal, Ki­ra­ya ver­me, Tram­pa, Sı­nır­lı Ay­ni Hak Te­si­si ve Ar­sa Sa­tı­şı Kar­şı­lı­ğı Ge­lir Pay­la­şı­mı İha­le Yö­net­me­li­ği­” kap­sa­mın­da satışının da söz konusu olabileceği öğrenildi.

 VER ARSAYI AL LOJMANI 

TOKİ’ye devri yapılan askeri arsa ala­nın­da, iş mer­kez­le­ri, ofis, bü­ro, alış­ve­riş mer­ke­zi, çok kat­lı ma­ğa­za, çar­şı, si­ne­ma, ti­yat­ro, mü­ze, kü­tüp­ha­ne, ser­gi sa­lo­nu gi­bi kül­tü­rel te­sis­ler, otel, mo­tel, özel yurt ile re­zi­dans gi­bi ko­nak­la­ma te­sis­le­ri, res­to­ran, ka­fe, lo­kan­ta, özel spor te­sis­le­ri, yö­ne­tim bi­na­la­rı, ban­ka ve fi­nans ku­rum­la­rı yer ala­bi­le­cek.  21 Ara­lık 2006 Mil­li Sa­vun­ma Ba­kan­lı­ğı (MSB) ile im­za­la­nan pro­to­kol uya­rın­ca, MSB’­ye tah­sis­li ara­zi­le­rin kıy­met tak­dir be­de­li ora­nın­da TO­Kİ­’ye dev­ri kar­şı­lı­ğın­da, ih­ti­yaç du­yu­lan yer­ler­de loj­man ya­pı­lı­yor. Van’da askeri arsalar bu protokol kapsamında TOKİ’ye devredildi.
 

ANILAR SİLİNDİ

Askeri lojmanların yıkılması ve TOKİ’ye devredilmesiyle birlikte asker-sivil ailelerin komşuluklarına ilişkin anılarda silinmiş oldu.

VANSESİ-  İLHAN SİYAHTAŞ