Arvas: Dağlarda barut dumanı değil, mangal dumanı tütüyor

Ak Parti Van Milletvekili Aday Adayı Abdulahat Arvas, Ak Parti hükümetlerinin en büyük projesinin 'Barış Süreci' olduğunu söyleyerek, 'Bu proje öyle bir proje ki, buna paha biçilemez. Bir dönemler dağlarda barut dumanı söz konusuydu. Çö

VAN 6.03.2015 10:16:11 0
Arvas: Dağlarda barut dumanı değil, mangal dumanı tütüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
   
  Arvas, Ak Parti öncesi kaplumbağa hızıyla ilerleyen ülkenin, şimdi tazı gibi koşmaya başladığını ifade etti. Ak Parti'nin bu seçimlerde %50'nin üzerinde oy alacağını anlatan Arvas, temayülde kendisini ilk sıralara layık görenlere teşekkür etti. 

           
             7 Haziran 2015 Seçimleri'nde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Seçimlerine kısa bir süre kala aday adaylarının çalışmaları da sürüyor. Bu kapsamda en yoğun çalışmalardan birini gerçekleştiren ve Van'daki temayül yoklamasında en fazla oy aldığı konuşulan Abdulahat Arvas, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Arvas, çözüm sürecinin nihayete ermesi ile birlikte ülkenin ve özellikle bölgenin her alanda gelişeceğine yürekten inandığını ifade etti. 

          İşte Arvas ile yapılan söyleşi…

      -Sayın Arvas, dilerseniz önce seçim çalışmalarınızın nasıl geçtiğini soralım. Yoğunluk ne durumda, ziyaretlerinizde nasıl tepki alıyorsunuz?

            -Seçim çalışmalarımız çok yoğun bir tempoyla devam ediyor. Biz Aday adayları içerisinde sahaya ilk inenlerdeniz. Çünkü şehrimiz büyük, bunun yanında ilçelerimiz, hatta köylerimiz ile ilgili programlarımız var. Ak Partimizin merkez ve ilçe teşkilatlarını hepsini ziyaret ettik. Bölgemizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, Odalar ve dernekler, iş adamlarımız, kanaat önderlerimiz, muhtarlarımız ve kurum amirlerimizi ziyaret ediyoruz. Elimizden geldiğince gücümüz yettiğince ve dilimiz döndüğünce kendimizi anlatmaya, projelerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Halkımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bu da bize güç ve enerji veriyor. Bizim dışımızda gönüllü olarak çalışan ekiplerimiz var. Onlarda saha çalışmalarında bulunup bizi, partimizin hizmetlerini ve projelerimizi anlatan broşürleri halkımıza ulaştırmaya çalışıyorlar. Biz elimizden geleni, şehrimiz ve halkımızın refahı,  huzuru ve erdemli bir hayat sürmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Eğer nasipte bir şey yaratılmışsa esbaplarıyla beraber halk olunur. Bize düşen de esbaplara doğru tevessüt edip mücadele etmektir. Nasipte varsa, yukarıdan bir kapı açılmışsa bunu kapatmaya kimsenin gücü yetmez. Fakat eğer o kapı kapalı ise açmaya da yine kimsenin gücü yetmez. Biz buna iman etmişiz.

           - Temayül yoklaması nasıl geçti, tabloyu açıklar mısınız?
            -Temayül yoklaması gayet demokratik yapıldı. 2011 yılında yapılan temayül yoklaması kapalı oy açık tasnif şeklinde yapılmıştı. Aynı gün sayımlar yapılıp sonuçlar ilde açıklanmıştı. Partimizin birbirinden kıymetli mensupları ve yöneticileri bizi o zaman birinciliğe taşımıştı. Fakat bu seçim için yapılan temayül yoklaması sonuçları kamuoyuyla paylaşılamayacağı söylenmektedir. Fakat aldığımız duyumlara ve izlenimlerimize göre sonuçlar yine bizim için çok iyi durumda, teşkilatlarımın bizi unutmadığını ve paysız bırakmadığını görüyoruz. Bunu, bize gösterilen ilgi ve alakadan hissediyoruz.  Diğer tüm aday adayları arkadaşlarımız biri diğerinden kıymetli kimselerdir. Eğer bu işi memleketimiz, milletimiz ve davamız için biz hakkıyla yapacaksak Rabbim bize nasip etsin, ya da kim daha iyi yapacaksa Rabbim ona veya onlara nasip etsin. Netice de bu bir yarıştır. Ama tatlı bir yarış, ipi kim göğüslerse göğüslesin kazanan tüm ilimiz ve halkımız olsun.  

             - Abdulahat Bey, niçin Ak Parti diye bir soru soralım?
            - Aslında bu sorunun cevabı bir kaç cümleyle geçiştirilemez. Ak Parti hükümetleri, Ekonomi, Sağlık, Ulaşım, İstihdam, İstikrar, Eğitim, Özgürlükler vs. gibi ardı arkası gelmez birçok konuda kaplumbağa gibi yürüyen ülkemizi tabir yerinde ise tazıya çevirdi. Tabi bunları yaparken elinde sihirli bir değnek yoktu. İlk başta iman, inanç, özgüven, sağlam irade ve cesaret vardı. Ak Parti Başardıkça Halkımız arkasında durdu, Partimiz çalıştıkça milletimiz destekledi. Bu aziz millet artık boş vaatlere kanmıyor. Sorguluyor eleştiriyor, kimi zaman oynanan kirli oyunları hemen fark ediyor; çok iyi politize olmuş, siyasi tahlilleri çok iyi yapabiliyor. Kullandığı oyla bu oyunun bir parçası veya figüranı değil baş rölü olduğunu gösteriyor. Bu milletin sessiz devrimidir. Ak Parti markalaşmış yerel değil ulusal bir hareket haline gelmiştir. Bu çalışmalar ve yürütülen politikalar bir çok ülkeye model olmuştur.

             - Bu seçimlerde sizce nasıl bir tablo ortaya çıkar, oy oranları nasıl olur?
            - Oy oranları ile ilgili tahminde bulunmak için biraz erken. Ama Ak Parti olarak bizim hedefimiz ülke genelinde her zaman %50'nin üzerinde bir oya ulaşmaktır. Sonuç ne olursa olsun Van'ımız kazansın halkımız kazansın. Kardeşlik ve barış tesis edilsin. Bu topraklar kanla değil Rahmet yağmurları ile ıslansın.  Herkesin ve herkesimin yüzü gülsün. 

              - Hükümetin son yıllarda yaptığı en büyük projeler sizce nelerdir?
           -Hükümetimiz sesli ve sessiz o kadar çok proje hayat geçirdi ki bunları saymakla bitiremeyiz. Ama bence en büyük, en kapsamlı, en kıymetli ve en yerinde olan projesi, yıllarca özlemini duyduğumuz barış ve kardeşlik projesidir. Bu öyle bir proje ki buna paha biçilemez. Bu projeyi hayata geçirmekle insan için en değerli olan şeyi yani canını ve cananını korumuş oldu. Kardeşi kardeşe kırdırtmaya son verdi. Çünkü akan kanın rengi aynıydı. Annelerin gözyaşları ve babaların yürek acısı da aynı idi. Ne mutlu ki artık dağlarımızda barut dumanları değil, mangal dumanları tütmeye başladı. Neye mal olursa olsun bu gidişe dur diyeceğini haykıran ve başarıya doğru ilerleyen bu projenin mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı, bu millet her zaman hayır dua ile gönlünde sevgisini taşıyacaktır. Bu proje her şeyin başlangıcı olacaktır. Güven ve huzur ortamı tesis edildiği için bölgemiz ve ilimizde turizm canlanacak bölgeye yatırım oluk gibi akacaktır.   

            - Yerel seçimlerde Erciş Belediye Başkan Adayıydınız. Ama seçimleri kaybettiniz, kaybetmenizdeki sebepler nelerdir?
               -Yerel seçimlerde Van Büyükşehir Belediyesi için müracaat etmiştim. Erciş İlçemiz için herhangi bir talebim ve müracaatım yoktu. O zamanın Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Erciş için aday olarak seçildim. Adaylığımız geç açıklandığı için zaman sıkıntısı yaşayarak, birçok problemle karşı karşıya kaldık. Ama umudumuzu ve özgüvenimizi kaybetmeden ekibimizle beraber köy köy, mahalle mahalle ve kapı kapı demeden halkımızdan destek istedik. Partimizin tek kuruşunu almadan bütün seçim propagandamızı kendi bütçemizden karşıladık ve ardımızdan tek kuruş borç bırakmadık. Başbakanımız bize güvenip bu sorumluluğu vermişse bizde malımızla canımızla mücadelemizi verdik. Seçimi niye kaybettiğimize gelirsek:  Erciş sokaklarında yediden yetmişe köylüye, esnafa memura veya işçiye kime sorarsanız sorun, Erciş'te Ak Partinin neden kaybettiğinin sebeplerini size madde madde sıralayacaktır. Bizim amacımız, hayalimiz ve gayretimiz doğup büyüdüğümüz ve depremde büyük kayıplar veren ilçemize, mega ve baş döndürücü projeler kazandırmaktı. Güvenip bizi önemseyen ve öneren sayın başbakanımızın desteği ile birçok bakan ve genel başkan yardımcıları seçim çalışmalarımıza iştirak etmesi, Erciş'in ne kadar önemsendiğini gösterir nitelikteydi. Erciş'in yeniden imarı, modern ve model yaşanabilir bir kent haline geleceğinin kanıtı idi. Kazanmak için var gücümüzle uğraştık, fakat netice itibari ile nasip olmamıştı. 
 
            - Ülkenin istikrarlı gidişatını engelleyen olayları nasıl değerlendiriyorsunuz; Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonları ve Kobani olayları...
              -Türkiye tabiri yerinde ise küllerinden yeniden doğmuştur. Tabi bunu istemeyen güçler olacaktır. Bu istikrar ve huzur ortamını bozmak için çeşitli senaryolar sahneye kondu ama gelin görün ki Türkiye artık eski Türkiye değil. Milletimiz her şeyin farkında. Ortadoğu kan çanağına dönmüşken Türkiye barış, kardeşlik ve ekonomik anlamda reform üstüne reform yapıyor. Komşumuzdan ülkemize sığınmacı olarak göç etmek zorunda kalan bir milyondan fazla mülteciye kucak açmış, yaralarını sararak Ensar ve Muhacir ruhunu yeniden tesis etmiştir. Yıllardır ülkemiz gücünü, enerjisini ve ekonomisini beyhude olarak kendi içinde tüketiyordu. Maalesef öyle kayıplar yaşandı ki ancak iki ülke savaşa girerse bu denli maddi ve insani kayıplar verilebilirdi. Buda çok vahim, üzücü ve düşündürücü bir durum değil midir? Bu ülkeyi beraber omuz omuza müdafaa eden ve et tırnak haline gelen, aynı inanç, duygu ve düşünceyi paylaşan kardeş halklar iken, bu kirli şiddet sarmalının bir figüranı haline geldiler. Ama şu an milletimiz otuz yıldan fazladır oynanan bu oyunların farkına varmış ve bu oyunu bozmak için iradesini ortaya koyarak, artık yeter demiş ve güçlü iradenin de meyvelerini almaya başlamıştır. Artık ülkemizde, Avrupa'da hatta dünya genelinde olmayan veya çok az bulunan çılgın projeler hayata geçiriliyor. Dünya çapında, Türkiye ve Ak Parti mazlumun sesi, kimsesizin kimsesi ve garibanın umudu ve savunucusu oldukça muhalefet adına birileri de zalimin avukatlığına soyunuyor. Her asrın bir firavun zihniyeti taşıyanları olmuşsa da, bunun karşısında Musa'nın yolunu takip eden izcileri de olmuştur. Eninde sonunda Hak hâkim olacaktır. Ak Parti 2023'ü hedeflerken, ilimizin ilim, irfan sahibi, erdemli, mutlu, huzurlu, müreffeh ve bayındır bir şehir olması, Ekonomik, İstihdam, Sağlık, İmar, Kentleşme, konularında gelişmiş illerin seviyesine ulaşabilmesi için tüm seçilmiş, atanmış meskûn ve paydaşların ve halkımızın üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Allah nasip ederse, halkımızın desteği ve Partimizin uygun görüşü ile seçilirsek bu anlamda Ankara'da pasif değil aktif ve güçlü bir ses olacağımız konusunda kendimize olan güvenimiz tamdır. Kardeşlik ve barış havası içerisinde tatlı bir yarışın ve seçimin olmasını temenni ediyoruz. Diğer Tüm aday adaylarına başarılar diliyoruz.

           Abdulahat Arvas Kimdir?
              1969 yılında Van'ın Erciş ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Erciş'in Yukarı Işıklı köyünde, orta ve lise öğrenimini ise Van İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Aynı zamanda bölgede Arapça dili ve Kur'an ilimleri eğitimi veren medreselerde okudu.
               Van'da bir süre Kur'an kursu öğretmenliği ve imam ve hatiplik görevlerini icra etti. Ardından özel sektörde idari ve mali işlerden sorumlu yöneticilik görevlerinde bulundu. Eskişehir Üniversitesi açık öğretim fakültesi; sosyal bilimler ve ilahiyat meslek yüksek okulu ve iktisat fakültesi eğitiminden sonra kısa dönem askerlik yaparak vatani görevini tamamladı.
1999 yılında aktif ticarete atıldı. Halen Van ve Adana illeri Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan üretim tesislerinin yönetim kurulu başkanlığını sürdürmektedir. 

            2011 yılında yapılan genel seçimler için, milletvekili aday adaylığı sürecinde,  kamuoyu ve temayül yoklamalarında 1. olup 6. Sıra milletvekili adayı olarak seçimlere katılmıştır. Hiçbir zaman küskünler safında yer almamış dava adamı felsefesi ile her zaman Ak parti saflarında bir nefer olarak çalışmıştır. Akabinde İl ve bölge koordinatörümüz tarafından yönetimde görev alması için teklifte bulunulmuştur. Üç yıl boyunca Ak Parti Van İl Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkanlığı görevini sürdürmüştür. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olmuştur. Erciş İlçesi Belediye Başkan adaylığı için müracaatı olmamasına rağmen Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından  aday olarak seçilmiştir. Partimizin tek kuruşunu dahi kullanmadan ve ardından yine tek kuruş borç bırakmadan kendi imkanlarıyla seçim propagandasını yürütmüş; canla ve malla mücadelesini vermiştir. 


             Sanayici ve İşadamı kimliğinin yanı sıra (MÜSİAD) Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Van şube kurucu Başkanlığı, (VİMDER) Van İmam hatip mezunları ve mensupları derneği yönetim kurulu üyeliği, (ÖNSİAD) Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği Van kurucu Şube Başkanlığı, (Anadolu İLGİAD) Anadolu İktisadi Liderlik, Girişimcilik ve Ahilik Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, (VATSO) Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminde Disiplin Kurulu Üyeliği, Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde Kurul Üyeliği, Van Valiliği Mikro Kredi Üyeliği görevlerinde bulunan ARVAS, halen birçok İslami ve İnsani Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek ve Vakıflarında aktif çalışmalarını sürdürmektedir.
Arapça, farsça ve kürtçe bilmekte olup evli ve 4 çocuk babasıdır. 

Bölge: Bişar Ulutaş