Arlem Van’a Damgasını Vurdu

Van Ticaret Borsası'nın ( VANTB )ev sahipliğinde ARLEM Akademi tarafından tek gün içinde 3 ayrı dalda seminer verildi. Seminere konuşmacı olarak katılan ARLEM Akademi uzman eğitmenlerinden Semra Odabaşı, tarafından katılımcılara Beden D

VAN 15.12.2014 11:28:02 0
Arlem Van’a Damgasını Vurdu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Seminere Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Prof.Dr. Sedat Cereci, öğretim görevlileri, iş adamları, özel sektör yönetici ve çalışanları, muhasebeciler, öğretmenler çeşitli kurum ve kuruluşların yöneticileri ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.
Van Ticaret Borsası'nın ( VANTB ) seminer salonunda yapılan eğitim seminerine yoğun bir katılım oldu. ARLEM Akademi uzman eğitmenlerinden Semra Odabaşı’ı sunumunda katılımcılara etkili iletişimin temelini oluşturan unsurlar, kendine güvenme konusunda bilgiler verdi. İnsanlarla iletişimde konuşmanın ve beden dilinin önemine vurgu yapan Odabaşı, ‘‘Etkili konuşma becerisi ile kendinizi daha iyi ifade edebilir, kişileri ikna etme yeteneği kazanabilirsiniz. Karşınızdakinin vücut hareketlerine bakarak aklından geçenleri okumanız mümkün! Duygu ve düşüncüleri çözümlemek, insanları doğru tanımak, tuzağa düşmemek, yalanı ortaya çıkarmak için beden dilini bilmeniz yeterlidir.”dedi. 6 saat süren eğitim süresince etkili bir performans sergileyen Semra Odabaşı, yaptığı espriler ve mizacıyla da katılımcılardan büyük beğeni topladı. Seminerin, katılımcıların kariyeri açısından çok yararlı olacağına dikkat çeken Odabaşı; bu tip organizasyonların Van’ın tanıtımına çok faydalı olacağını ifade etti. Seminer sonunda seminere katılan katılımcılara Üç ayrı dalda Sertifika verildi. 

Eğitmen Odabaşı; ARLEM’in Kuruluş Amacı Van ve Bölgesidir
ARLEM Akademi Eğitmeni Semra Odabaşı, Seminerin beklentilerine karşılık verdiğini ifade ederek, İletişimin en güzel hali yüz yüze yapılan iletişimdir, bundan dolayı son derece mutluyum, seminerimiz çok güzel geçti ve katılımcılarımızla güzel bir paylaşım yaşadık. ARLEM olarak burada bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden Semra Odabaşı,bu çalışmaları Kıbrıs, ve diğer illerde de gerçekleştireceklerini söyledi. 
ARLEM Van’a yüzü dönük bir çalışma… Van ve Batı’nın iletişimini nasıl birlikte sunabilirim diye düşünerek yaptığımız bu çalışmada doğru bir sonuç aldık şimdi buradayız asıl beni mutlu eden bu nokta. ARLEM’i Van’a getirmek ve halkımla birlikte olmak çok güzel bir duygu’’ dedi.
Van’ın bu tür eğitimlere ihtiyacının olduğunu dile getiren Odabaşı, Van’da pırıl pırıl zekaya sahip gençlerimiz var ve alt yapıları çok güzel çok donanımlı girişimci ruha sahip ancak iletişimde sıkıntı yaşıyorlardı bunu da bugün kü, seminerde gördük gelen sorular hep bu yönde demek ki, doğru yerdeyiz inşallah onu da eğitimlerimizle tamamlayacağız. Bu eğitimlerin sürdürülebilir olması çok önemlidir. 
Odabaşı, her kurum ve her kuruluş kendi mesleki avantajları içerisinde bu eğitimleri net olarak alırlarsa yüzde yüz bir başarı sağlayacaklarından hiç kuşkum yok çünkü iletişim bunu gerçekten sağlıyor. ARLEM eğitim olarak bundan sonrada çalışmalarımız sürecek.
ARLEM’in kuruluş amacı bireysel, mesleki ve kurumsal gelişim eğitimleri ana başlıkları altında eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektir. Batı’dan aldıklarımızla geliştirdiklerimizle tekrar memleketimize hizmet olarak geri getiriyoruz ve bundan da son derece mutluyuz ve devamı gelecek’’ dedi.

Prof.Dr.Sedat Cereci ; Semineri Çok Verimli Buldum

ARLEM akademi Eğitim Seminerinde konuşmacı olarak katılan Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Prof.Dr. Sedat Cereci, Seminer sonrası gazetemize yaptığı açıklamada, ARLEM ve Van Ticaret Borsası (VATBO) ortaklaşa düzenlediği seminer pek çok toplumun şehrin kurumun kuruluşun ihtiyacı olan bir etkinlik olduğunu ifade ederek, iletişim konusunda hepimizin sorunları olduğunu ve kime nasıl hitap edeceğimizden neyi nasıl anlatacağımıza kadar bilmediğimiz çok gerçek var iletişime karşı bir isteksizliğimiz bir ön yargımızın olduğunu ve bunların hepsinin böyle bir etkinlikle devam eden bu süreçte çözüleceğine inanıyorum çünkü çok istekli bir ekip katılıyor ve çok istekli gençler seminere katılmış ve iletişimle ilgili sorunları ve önerileri var kazanmak istedikleri var bu anlamda semineri çok verimli buldum ve tebrik takdir ettiğim bir etkinlik. burada ilk konuşmanın bana verilmesi bana mutluluk ve gurur verdi’’ dedi.

 Rıdvan CAN  VANSESİ