Aras: ''Van eskisinden daha güzel''

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, “Kimilerinin ‘5 yılda, 10 yılda toparlanamaz’ dedikleri Van şehrimizi çok şükür bir yıl gibi çok kısa bir sürede toparlayarak eskisinden daha güzel konuma getirdik” dedi.

VAN 22.10.2013 18:01:41 0
Aras:
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, “Kimilerinin ‘5 yılda, 10 yılda toparlanamaz’ dedikleri Van şehrimizi çok şükür bir yıl gibi çok kısa bir sürede toparlayarak eskisinden daha güzel konuma getirdik” dedi.

Abdullah Aras, 23 Ekim 2011 günü yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremin yıldönümüyle ilgili bir açıklama yaptı. Yıkıcı depreminin üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatan Aras, “Öncelikle depremde yaşamlarını yitiren 644 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaşanan depremin ardından başta Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm kabinemiz, milletvekillerimiz Van’ı hiç yalnız bırakmadılar. Sayın Başbakanımız 1 yıl içerisinde 4 defa ilimizi ziyaret etti. Bir yılın 226 günü ilimizde bir veya daha fazla Bakan bulunmaktaydı. İlk etapta çadırkentler, akabinde konteynır kentler ve devamında ise bir yıllık süre zarfında halkımızı kalıcı konutlara yerleştirdik. Yaralarımızın sarılmasında büyük emekleri olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese hemşehrilerim adına sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Van’ın, yapılan hizmetlerle depremden öncekinden çok daha iyi bir konuma geldiğini de sözlerine ekleyen Aras, “Artık Van olarak önümüze bakıyoruz. Van halkının daha iyi hizmet alması ve refah seviyesinin yükseltilmesi için hükümetimiz canla başla çalışıyor. Kimilerinin ‘5 yılda, 10 yılda toparlanamaz’ dedikleri Van şehrimizi çok şükür bir yıl gibi çok kısa bir sürede toparlayarak eskisinden daha güzel konuma getirdik. Hükümetimiz sadece konutta değil, eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye kadar birçok alanda Vanlı hemşehrilerimiz için çalışıyor, çalışmaya da devam ediyor” diye konuştu.

Bir daha depremlerin yaşanmaması temennilerinde de bulunan Abdullah Aras, “Depremde yaşanan ölümlerin acısını tüm tazeliğiyle yüreğimizde yaşıyoruz. Yaşadığımız acıların tekrardan yaşanmamasını temenni ediyorum. Tekrardan yaşamını yitiren vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına da başsağlığı diliyorum” dedi.