ARAKAN YANIYOR; MÜSLÜMANLAR NEREDE?

ALLAH’IN LANETİ AMERİKA’NIN, İSRAİL’İN, İNGİLİZ VE RUSYA’NIN ÖZERİNE OLSUN”

VAN 5.09.2017 11:13:07 0
ARAKAN YANIYOR; MÜSLÜMANLAR NEREDE?
Tarih: 01.01.0001 00:00
 BİSMİLLAH

Size ne oluyor da, Allah yolunda ve “Ey Rabbimiz! Bizleri halkı zalim olan şu memleketten çıkar, katından bize bir dost ver, bize katından bir yardımcı ver” diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz? Nisa/75

Nerede bu Müslümanlar, nerede bu ehli iman, nerede bu ehli kıble eyvah ki eyvah! 1.5 milyar Müslüman var deniliyor, peki nerede hangi taşın altına girmişler nereye saklanmışlar. Yoksa toptan sağır ve kör mü olmuşlar, dilsiz mi olmuşlar.  

Nerede bunlar Allah aşkına! Yüzde sekseni cumada safta görülüyorlar, hacda, umrede, ramazanda oruçtalar. Ama bunları Halep’te çocuklar taşlar altında kalırken hiç gördünüz mü? Myanmar,  Arakan da kadın ve çocuklar diri diri yakılırken hiç rastladınız mı? Filistin de Gazzelilerin feryadı gökleri delerken hiç seslerini işittiniz mi?  Eyvah ki eyvah! hayır hayır görmedik. 

Halkı Müslüman olan devletlerin başındakiler Allah’a nasıl hesap verecekler, ne mazeret uyduracaklar. Kıyıya vuran sebilerin, ağlayan anaların, yara bere içindeki yaşlıların ve katledilen tüm babaların hesabını kim verecek. Size ne oluyor bu mustazaflar uğrunda savaşmıyorsunuz. Silahınız mı yok? Paranız pulunuz mu yok? Yoksa savaşacak askerleriniz mi yok? Yok, Vallahi bunların hepsi sizde mevcuttur.

Ama imanınız yok, Allah’ı unutmuş ve ondan korkunuz kalmamış. Amerika’dan, İsrail’den, Avrupa’dan korkuyor ve bunları İlahlaştırmışsınız. 
Arakan yanıyor acaba nedeni nedir? Kimler ne için yakıyorlar, biliyor musunuz? 

Halbuki Arakan’lılar 350 yıl İslam devleti olarak yaşamlarını sürdürmüşler. Yaklaşık 250 yıldır Budist Myanmarlıar tarafından işgal edilip sömürülüyorlar. Bir kimlikleri olmayıp bir köyden diğerine izinsiz gidemiyorlar. Myanmar devleti tarafından iş verilmeyip hastalarını hastaneye götüremiyorlar. Çok fakir yarı aç yaşıyorlar.

Buna rağmen kimseye karışmayıp bir hak talebinde bulunmadıkları halde bu zulüm niye? Kim ne istiyor onlardan. WikiLeaks’in yayınladığı bir raporda geçenler. Amerika’nın diplomatik yazışmalarını sızdırıldığı raporda ‘ABD, Kuzey Kore ile beraber Myanmar ormanlarında bir nükleer tesis kuruyor. Bunun için de ülke içinde karışıklık çıkarılmasına yardımcı oluyor.’ Yine taşın altından ABD çıkıyor. Myanmar’ı yöneten kadın Lady Suu Kyi İngiliz bir ajan ile evli olup bu kadına Nobel barış ödülü verilip ülke ülke gezdirdiler. Avrupa ülkeleri başkanları, Papa dâhil onu kabul edip ağırladı. Durum açık ve nettir. Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da Yemen’de olanlar neyse Myanmar/Arakan da olanlarda odur. 

Şimdi ey Müslümanlar; İslam beldelerin de ve ümmetin başına gelen her meselede orası ile ayrı ayrı değerlendirmek beyhude bir çaba ve orasıyla sınırlı tutmak algı bozukluğudur ve bunu bize empoze ediyorlar. Ya ne yapalım? Sabah akşam her yerde ve platformda düşmanımızı tanımamız ve onu zikretmemiz lazımdır. Oda kendini bu zamanda açıkça belirtmiş ve orta yere koymuştur. Arakan da Budistler, Suriye de Baas rejimi, Mısır da Sisi, Yemen de Suud Krallığını önümüze koyup onlarla uğraşmamızı istiyorlar. 15 Temmuz kalkışması, Sisi, Suud Krallığı, Budistlerin yaptıkları ve tüm zulümlerin adresi belli değil mi?

O zaman düşmanımızı konuşmamızın ve ona düşmanlığımızın ilanın zamanı gelmiştir.
“ALLAH’IN LANETİ AMERİKA’NIN, İSRAİL’İN, İNGİLİZ VE RUSYA’NIN ÖZERİNE OLSUN” demeliyiz.
Vesselam