Ara sokaklarda park yoğunluğu yaşanıyor

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki trafik akışının rahatlaması, Cumhuriyet Caddesi ve Kazım Karabekir Caddesi gibi trafiğin yoğun yaşandığı ana artellerde çift park olayının ortadan kaldırılması amacıyla 2017 yılında uy

VAN 7.02.2018 12:57:20 0
Ara sokaklarda park yoğunluğu yaşanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Ara sokaklarda yaşanan park yoğunluğu dikkat çekerken, bu sokaklardan birisi de Numune Sokak oldu. Ara sokaklarda park yoğunluğunun artması sokak esnaflarını rahatsız ediyor.
Numune Sokak esnaflarından Yılmaz Işık, sokaklarında yoğun park olayı yaşandığını belirterek, bazı araçların kaldırımlara bile park ettiğini söyledi.
Araçların sağlı sollu, bazen ikili park etmesinden dolayı sokakta karşılıklı gelen iki aracın yan yana geçemediğini belirten Işık, “Geçen gün şahit oldum, araç sahibi kaldırımın engelli geçişi olan yerine yatay park etmiş aracını. Orada değil engelli, normal vatandaş bile geçemiyor. Ben burada toptan ve perakende temizlik malzemeleri ve ambalaj ürünlerinin satışını yapıyorum. Gelen müşterilerimiz toptan alışveriş yaptıkları için araçlarını iş yerimizin önüne veya yakın bir yere park etmek zorunda. Fakat park yeri bulamadıkları için sıkıntı yaşıyorlar, biz de aynı şekilde ürün getirip, götürmede kendi aracımıza yer bulamadığımız için uzak bir yere park etmek zorunda kalıyoruz. Yükleme - indirme durumlarında çok sıkıntı çekiyoruz. Park sorunundan dolayı sürekli insanlarla karşı karşıya gelmek durumunda kalıyoruz. Bu sokakta bulunan bir esnaf olarak iş yapamıyorum, aynı sorun diğer esnaf arkadaşlarımız için de söz konusu. Bu bölgeye parkomat gelmesinden yanayım, bu uygulama burada başlarsa en azından ben kendi dükkânımın önünün ücretini ödeyeceğim, bu şekilde kimseyle yüz-göz olmayacağım. Çünkü bu durum işlerimizi aksatıyor, siparişlerimizi gönderemiyoruz.” dedi. 
Haber: M. Selim KURT

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi