“Anneler eğitilirse çocuklar da eğitilmiş olur“

Diyanet İşleri Başkanlığı Radyo ve Televizyon Dairesi Başkanı Abdurrahman Akbaş, bayanlara yönelik Kur'an kurslarının önemine değinerek, 'Dikkat edilirse son dönemde açılan Kur'an kurslarımız çoğunlukla bayanlara yönelik kurslarıdı

VAN 22.09.2014 11:09:24 0
“Anneler eğitilirse çocuklar da eğitilmiş olur“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 .
           Van İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında, 22 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayacak olan uzun dönem Kur'an kurslarında görev alacak personelin motivasyonunu artırmak ve Müftülüğün yürüttüğü yaygın din eğitimi hizmetlerini değerlendirmek amacıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı Radyo ve Televizyon Dairesi Başkanı Abdurrahman Akbaş'ın katıldığı bir toplantı düzenledi. 


Cumartesi günü Semerkand Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Nimetullah Arvas, ilçe müftüleri ve Kur'an kursu öğreticileri iştirak etti.


Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Radyo ve Televizyon Dairesi Başkanı Abdurrahman Akbaş, Diynet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in 22.09.2014 Pazartesi günü açılacak olan uzun dönem Kur'an kursları münasebetiyle yayınladığı mesajı okuyarak konuşmasına başladı.

"KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİLERİ ÖNEMLİ GÖREVLER YAPIYOR"
Akbaş, Kur'an kursları öğreticilerinin kutsal bir görev üstlendiğini söyleyerek, "Kur'an kursu öğreticilerimiz çok önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Bu yüzden insanlara aktardıkları bilgileri, sağlam kaynaklardan elde etmeleri son derece önemlidir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın çok önemli eserleri var. Bu eserler arasında yer alan Kur'an Yolu tefsiri ile Hadislerle İslam, her Kur'an kursu öğreticimizde bulunması gereken eserlerdir. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımızın elektronik ortamda hazırladığı materyaller var. Artık bu tür materyallere ulaşmak çok kolaylaştı. Bunun yanında Diyanet Tv'de ve 4 Ekim 2014 tarihinden itibaren Van'da da yayın yapmaya başlayacak olan Diyanet Radyo'da çeşitli yayınlarımız olacak. Bunları takip etmenizi tavsiye ediyorum. Dikkat edilirse son dönemde açılan Kur'an kurslarımız çoğunlukla bayanlara yönelik kurslarıdır. Bu son derece önemlidir. Zira anneleri eğitmek demek, çocukları ve gençleri eğitmek demektir. Kur'an kurslarının sayılarının artmasıyla birlikte cami cemaati de artıyor. Kur'an kursları sayesinde artık hanımlar üzerinden gelişen bir dindarlık var" dedi.



Daha sonra kürsüye gelen ve Van'da yürütülen yaygın din eğitimi hizmetlerini değerlendiren İl Müftüsü Nimetullah Arvas, "İlimizde son yıllarda Kur'an kurslarımızın sayılarında önemli bir artış sağlanmıştır. Bu sistemli bir çalışmanın ürünüdür. Her yıl Kur'an kurslarımızın eğitim-öğretime başlamasıyla birlikte İlçe Müftülerimizle bir araya gelip bir sonraki yılın eğitim hizmetlerine yönelik yeni bir eylem planı hazırlıyor ve yıl boyunca uyguluyoruz. Çoğunlukla bayanlara yönelik olarak açtığımız bu kurslarımızda önemli sayıda bayan Kur'an kursu öğreticisi görev alıyor. Bu öğreticilerimiz bayanlara yönelik hizmetlerimizin yürütülmesinde ve etkinliklerimizin artmasında önemli bir görev üstleniyorlar. Din eğitimi alanındaki hizmetlerimizin armasında emeği geçen İlçe Müftülerimize ve Müftülüklerde çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.


Bölge Haber Merkezi